Julkaistu 

Joensuussa järjestettävät heavyneulonnan MM-kilpailut herättävät kiinnostusta maailmalla

Joensuussa järjestettävät heavyneulonnan MM-kilpailut herättävät kiinnostusta maailmalla Joona Kotilainen

Joensuussa järjestettävät heavyneulonnan MM-kilpailut kiinnostavat maailmalla, Joensuun kaupunki tiedottaa. Heavyneulonnan MM-kilpailujen ajankohta, 11. heinäkuuta 2019, julkaistiin huhtikuun alussa, minkä jälkeen uutinen on levinnyt reilussa viikossa laajalti eri puolilla maailmaa sekä yleismedioissa että neulonnan ja metallimusiikin fanien keskuudessa sosiaalisessa mediassa.

Heavyneulonnasta on uutisoitu muun muassa brittiläisissä Daily Starissa ja Expressissä, yhdysvaltalaisissa Metal Hammerissa ja Vogue Knittingissä sekä venäläisissä Pravdassa ja Tassissa. Twitterissä ja Facebookissa on tehty kymmeniä tuhansia jakoja Heavyneulonnasta.

– Selvästi omaperäisyys ja ainutlaatuisuus oli tässä kohtaa se tärkein asia. Heavyneulonnan yhteistyöverkosto on aivan ällikällä lyöty siitä, miten nopeasti uutinen levisi laajalle. Lisäksi positiivinen huomio on ollut mahtava asia Joensuulle, ja näin nostettiin kaupunkia maailmankartalle, kulttuurisihteeri Sari Suvanto toteaa tiedotteessa.

Heinäkuun 11. päivä järjestetään Joensuussa Taitokorttelin sisäpihalla maailman ensimmäiset Heavyneulonnan maailmanmestaruuskisat, joita pääsee seuraamaan ilman pääsymaksua. Ilmoittautuminen kilpailuun on avoinna, ja ilmoittautumisaikaa on perjantaihin 31.5.2019 kello 23.59 saakka.

– Neulominen heavymusiikin tahtiin on verrattavissa ilmakitarointiin. Heavyneulonnassa neuloja toimii ikään kuin yhtenä bändin jäsenenä ilmentäen omaa kädentaituruuttaan raskaan musiikin soidessa taustalla. Heavyneulonta yhdistää pohjoiskarjalaista sielunmaisemaa; Karjalan metallista laulumaata ja jo äidinmaidossa välittyneitä kädentaitoja, kaupungin tiedotteessa kuvaillaan. 

 

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä