Julkaistu 

Kaupunki ja PKO ovat sopimassa aseman seudun pysäköintilaitoksen toteutuksesta

Kaupunki ja PKO ovat sopimassa aseman seudun pysäköintilaitoksen toteutuksesta Mikko Makkonen

Joensuun kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ovat sopimassa aseman seudun pysäköintilaitoksen toteuttamisesta, Joensuun kaupunki tiedottaa.

Aseman seudun kehittämisen kannalta keskiössä ja edellytyksenä olevan pysäköintilaitoksen toteutuminen on kaupungin tiedotteen mukaan mahdollista tavoiteaikataulun mukaisesti 31.12.2020 mennessä.

Kaupunki ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa ovat saaneet neuvoteltua pysäköintilaitoksen toteuttamista koskevan yhteistyösopimuksen, joka tuodaan päätöksentekoon. Kaupungin puolelta asiasta päättää kaupunginhallitus. Sopimus edellyttää myös PKO:n hallituksen hyväksynnän.

Yhteistyösopimuksen mukaisesti PKO toteuttaisi ilman kaupungin rahoitusta pysäköintilaitoksen palvelemaan yleistä pysäköintiä sekä aseman seudulle kaavoitetun asuntokorttelin ja Hotelli Kimmelin korttelin tarpeita varten.

Kaupunki vastaisi pysäköintilaitoksen kanssa samalle tontille laitoksen alle maantasoon tulevan juna- ja linja-automatkustajia palveleva saattoliikenne- ja taksiasema-alueen toteutuksesta.

Pysäköintilaitokseen on suunniteltu matkustajien palvelutila ja liiketila sekä väestönsuoja, johon sijoitetaan polkupyörien pysäköintitila. Kaupunki käy erikseen neuvotteluja matkustajien tarpeita palvelevien palveluntuottajien ja toimijoiden saamiseksi kyseisiin tiloihin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä