Julkaistu 

Siun soten ensihoitotyölle myönnettiin Ihmisen parhaaksi -palkinto

Palkinnon sairaanhoitajapäivillä otti vastaan kuvassa oikealla näkyvä Kari Törrönen, joka on kuvattu työssään yhdessä ensihoitaja Johanna Turusen kanssa helmikuussa 2018. Marko Puumalainen Palkinnon sairaanhoitajapäivillä otti vastaan kuvassa oikealla näkyvä Kari Törrönen, joka on kuvattu työssään yhdessä ensihoitaja Johanna Turusen kanssa helmikuussa 2018.

Siun sote ja Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen ensihoito saivat valtakunnallisen Ihmisen parhaaksi -palkinnon tänä vuonna. Ihmisen parhaaksi -tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja ihmisten hyvinvointia. Palkinto jaetaan vuosittain sairaanhoitajapäivillä, joita vietetään parhaillaan Helsingin Messukeskuksessa.

– Ensihoito on yhdessä koti- ja sairaanhoidon kanssa luonut uusia käytänteitä saattopotilaiden ensihoitoon ja ikäihmisten kotona asumisen tueksi. Lisäksi ensihoito on kehittänyt yhden henkilön ensihoitoyksikön, joka hoitaa kiireettömiä ensihoidon tehtäviä, Siun soten tiedotteessa kerrotaan.

Raati perusteli Messukeskuksen tiedotteessa palkinnon myöntämistä muun muassa sillä, että uudistuksissa on lähdetty potilaasta eikä organisaation rakenteesta, ja kehittämisessä on ylitetty ennakkoluulottomasti eri yksikköjen välisiä raja-aitoja. Toiminta on raadin mukaan kustannustehokasta sekä palvelun tarjoajan että yksittäisen ihmisen kannalta, ja olemassa olevia resursseja hyödynnetään aiempaa tehokkaammin.

– Uusi yhteistyö ja tavat tehdä tuovat mielekkyyttä meille kaikille hoitotyön tekijöille. Jokainen auttaa vuorollaan toista ja yhdessä mietimme keinoja, miten tehdä työtämme paremmin. Toisen ihmisen kunnioittaminen on lähtökohta sekä asiakastilanteissa että työyhteisön sisällä. Jokainen meistä on hyvä jossain. Yhdessä keksimme ratkaisut ongelmiin, palkinnon vastaanottanut ensihoitomestari Kari Törrönen kertoo.

Ensihoidon tekemässä kehitystyössä on ollut kolme osa-aluetta: Potilaan saattohoidon tukeminen tämän kotiin, yhteistyö kotihoidon kanssa ja iäkkäiden kotona asumisen tukeminen sekä yhden hoitajan yksikön perustaminen kiireettömille tehtäville. Näin Siun soten ja pelastuslaitoksen asiakkaat kokevat kotona asumisen turvallisemmaksi.

– Annan kiitosta meidän henkilöstöllemme, joka on lähtenyt kiitettävän hyvin mukaan kehittämään uusia toimintamalleja. Tällaisen toiminnan avulla tuotamme entistä parempia palveluita maakunnan asukkaille ja tuemme ikäihmisten turvallista kotona asumista yhdessä pelastuslaitoksen ja Siun soten eri toimialueiden kanssa, pelastusjohtaja Markus Viitaniemi kiittelee.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä