Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Maastokelpoisempi perhe-Volvo

Uuden Volvo V60 Cross Countryn muotoilu noudattaa tuttua linjaa varsin mahtipontisine keuloineen. Kuva: Marko Siintomaa Uuden Volvo V60 Cross Countryn muotoilu noudattaa tuttua linjaa varsin mahtipontisine keuloineen. Kuva: Marko Siintomaa

Mikä on Suomen suosituin nelivetomerkki? Moni saattaisi arvuutella esimerkiksi neljällä keularinkulalla varustettua saksalaismerkkiä. Oikea vastaus on kuitenkin Volvo, jonka mallisto on uusiutunut lähes täydellisesti viime vuosien aikana. Volvo V60 Cross Country jatkaa vuonna 1998 esitellyn laatikkomallisen V70 XC Cross Countryn ja edellisen korimallin V60 Cross Countryn teemalla.

 

 

Muotoilu noudattaa Volvon tuttua linjaa. Keula on varsin mahtipontisen näköinen Thorin vasara -valoineen. Verrattuna normaaliin V60:een, Cross Country on saanut tummaa muovia lokasuojiin ja puskureiden alalaitaan. Hieman yllättävästi etupuskurin alalippa ui yllättävän matalalla, joten sen kanssa saa olla parkkipaikoilla tarkkana jäisten lumipenkkojen kanssa.

Maastokelpoisempi malli on alustaltaan tavallista V60:sta 7,5 senttimetriä korkeampi ja omaa noin 20 senttimetrin maavaran, joten lumisella mökkitiellä ei tarvitse olla ihan niin huolissaan. Lisäksi ajo-ohjelmiin on lisätty alle 30 km/h nopeudessa toimiva off road -tila, joka auttaa liikkumisessa huonommilla poluilla.

 

 

Myös sisällä on paljon tuttua uudemmista Volvoista. Kojetaulun näkymää hallitsee keskelle pystysuuntaan sijoitettu iso monitoiminäyttö. Käyttölogiikkaa on saatu hiottua vuosien saatossa ja käyttö on varsin sujuvaa. Vaikka perinteisiä lämmönsäätönappeja ei yleensä korvaa mikään, Volvon tapauksessa kosketusnäyttö toimii yllättävän hyvin jopa hanskat kourassa.

Kuvakkeet ovat pääasiassa tarpeeksi suuria muutamaa yksittäistapausta lukuun ottamatta. Mukana on aika pitkälti kaikki tämän päivän hienoudet, mitä pitääkin olla tämän hintaisessa autossa ja esimerkiksi nettiradioita voi soittaa suoraan, kun vaan autosta löytyy nettiyhteys. Etupenkit ovat myös varsin napakat ja niillä matkustaa mielellään pidempäänkin. Takana on jonkin verran ahtaampaa verrattuna isompaan 90-sarjaan.

 

 

Taka-akselilla on erikoisesti komposiitista valmistettu poikittainen lehtijousi, jollainen löytyy myös urheiluauto Corvetesta. Ratkaisu on tuttu vanhoista takavetoisista 900-sarjan Volvoista 1990-luvulta. Tällä on saatu tavaratilan hyötyalaa kasvatettua.

Keulalla on D4-nimellä kulkeva kahdella turboahtimella varustettu dieselmoottori, jonka teholukema on 140 kW/190 hv ja vääntöä löytyy tasan 400 Nm. Moottori on luonteeltaan nykyaikainen alhaalta vääntävä ja kahdeksanvaihteinen Geartronic-automaattilaatikko vaihtaa myös nätisti.

Nollasta sataan kiihtymisen pitäisi tapahtua pitävällä pinnalla 8,2 sekunnissa. Liukkaalla talvikelillä voimaa on sen verran reilusti tarjolla, että neljä pyörää saa helposti sutimaan reilummalla jalalla kaasua annostellessa luistoneston ollessa pois kytkettynä.

Polttoaineen kulutus laski pitkällä siirtymällä talvikelissä lukemaan 6,2 l/100 km, joka on lähes sama kuin ilmoitettu WLTP-polttoaineenkulutus.

 

 

Ajossa V60 Cross Country on alustaltaan yllättävän napakka. Isommista Volvoista tuttua korkeuden säätämisen mahdollistavaa ilmajousitusta Cross Countryyn ei saa rahallakaan, mutta ei sitä oikein osannut kaivatakaan. Painopisteen korotus ei yleensä tee hyvää ajo-ominaisuuksille, mutta V60 Cross Countryn tapauksessa Volvo on onnistunut hyvin alustan virityksessä. Auto ei huoju eikä heilu liikoja korotuksesta huolimatta.

Autolla ajelee mielellään vähän mutkaisemmillakin teillä ja auto menee nätisti mutkiin. Iso koko ja paino tosin tuntuvat, joten se on hyvä tiedostaa ajossa. Lisäksi vaikka neljä pyörää vetääkin liikkeelle lähdössä, nelivetoinen pysähtyy yhtä hyvin tai huonosti kuin kaksivetoinenkin auto.

 

 

Korotetusta V60 Cross Countrysta jäi hyvä jälkimaku. Lähtöhinnaltaan noin 52  000 euroa maksavaan Volvoon oli valittu useampi elämää helpottava varustepaketti ja täten koeajoautolla oli hintaa noin 60  000 euroa. Jos ei tykkää pitkäkattoisesta korotetusta korimallista, S60 on tulossa.

Tulevan sedanmallin valmistuspaikka onkin varsinainen erikoisuus, sillä se on Made in USA ja siten koiranleuat voiva sanoa ajavansa ”aidolla” jenkkilossilla.

Media

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä