Julkaistu    |  Päivitetty 
Anna Tenhu

Murot ulos aamiaiskaapista

Aamiaiskaapin sisälle voi käytännössä asentaa mitä vaan, Reijo Ikonen kertoo. Aamiaiskaapin sisälle voi käytännössä asentaa mitä vaan, Reijo Ikonen kertoo.

Aamiaiskaappi on se yksittäinen keittiön elementti, joka on kasvattanut suosiotaan etenkin lapsiperheiden suunnitellessa keittiöremonttia.

Joensuun Keittiötukun toimitusjohtaja Reijo Ikonen kertoo, että vaikka aamiaiskaappien suosio on tällä hetkellä kasvanut, ovat he toimittaneet ensimmäisen aamiaiskaapin asiakkaalleen jo kymmenen vuotta sitten.

– Asiakas oli katsonut jotain sisustusohjelmaa ja nähnyt siellä aamiaiskaapin. Me teimme asiakkaan toiveiden pohjalta aamiaiskaapin, joka jäi tuotantoon. Tämä nykyinen malli on meidän itsemme kehittelemä, siinä ovi aukeaa ulospäin, toisin kuin muilla valmistajilla, joilla ovet kääntyvät sisäänpäin, Ikonen kertoo.

– Tässä mallissa on optimaalinen sisätilan käyttö, koska sisään menevälle ovelle tarvitaan enemmän tilaa kaapin sisällä.

Aamiaiskaapin ovi aukeaa sähköllä, mutta Ikosen mukaan sen voi avata myös manuaalisesti.

– Jos ovi törmää johonkin, se jää paikalleen, eikä siis lyö ketään tainnoksiin, Ikonen lisää.

Ikosen mukaan aamiaiskaapit ovat käteviä etenkin lapsiperheiden keittiössä, jossa aamupalan aikana käy kaapeilla kuhina.

– Tässä on isot säilytystilat kuiva-aineille, kahvinkeittimille ja kupeille. Ja aamukiireessä jos ei ehdi siivota, voi töihin lähtiessä laittaa vaan kaapin oven kiinni, Reijo Ikonen kertoo.

 

 

Aamiaiskaapissa on paikat kahvinkeittimille, kahvikupeille ja kuivatavaroille. Eikä mikään estä laittamasta sinne vaikka pientä minibaaria.

– Sisätilat voidaan muokata täysin asiakkaitten toiveiden mukaan. Kaappiin voi laittaa vaikka kylmäsäilytystilat, Reijo Ikonen kuvailee.

Ikosen mukaan aamiaiskaappien kysyntä on lisääntynyt valtavasti, ja monilla keittiövalmistajilla kaappeja on valikoimissa.

Jos keittiöremontti ei ole juuri nyt ajankohtainen, voi hankkia pelkän aamiaiskaapin ja valita siihen omaan keittiöön sopivat pintamateriaalit. Ikosen mukaan mikään ei estä myöskään muokkaamasta esimerkiksi antiikkikaappia aamiaiskaapiksi.

– Mekanismit ovat saatavissa kaikkiin kaappeihin, joten aamiaiskaapin voi tuunata myös vanhasta kaapista.

Ikonen suosittelee kaapin materiaaliksi puuta, sillä se kestää aikaa ja myöhempää tuunausta.

– Tässä esittelykappaleessa ovet ovat mustaksi petsattua saarnipuuta.

 

Juttua on muokattu 22.3.2019 klo 9.53, jolloin oikaistu haastateltavan virheellinen titteli oikeaksi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä