Julkaistu 

Joensuu kehittää pyöräilyn olosuhteita Siltakadulla

Joensuu kehittää pyöräilyn olosuhteita Siltakadulla Marko Puumalainen

Joensuu kehittää Siltakatua korkealaatuiseksi pyöräilyn pääreitiksi, Joensuun kaupunki tiedottaa. Joensuun pyöräilyverkon periaatteet on määritelty Pyöräilyn ja jalankulun kehittämissuunnitelmassa, joka on valmistunut vuonna 2017. Tämän pohjalta kaupungin pyöräilyverkkoa kehitetään ja parannetaan vaiheittain.

Parhaillaan tehdään yleissuunnitelmaa Koulukadun ja Siltakadun kiertoliittymästä, jonka tavoitteena on sujuvoittaa ajoneuvo- sekä jalankulku- ja pyöräliikennettä. Samassa yhteydessä suunnitellaan Siltakadun etelän puoleiset jalankulun ja pyöräilyn reitit. Suunnitelmassa pyörätie jatkuu Kirkkokadulta Ystävyydenpuistoon asti kaksisuuntaisena, punaisella asfaltilla päällystettynä reittinä. Kiertoliittymässä on pyöräilijöille oma kiertotila. Kivetyn jalkakäytävän lisäksi jalankulkijoille jää sorapintainen puistoväylä.

Kiertoliittymän rakentaminen on ajoitettu vuodelle 2020. Kiertoliittymän yhteydessä rakennetaan pyörätiet Siltakadulle Kirkkokadun ja Kalevankadun välille sekä Koulukadulle Koskikadun ja Niskakadun välille. Siltakadun pyörätien rakentaminen Kalevankadulta Länsikadulle on ajoitettu vuodelle 2021.

Kaupunki on saanut Väylävirastolta (entinen Liikennevirasto) avustusta pyörätien rakentamiseen Siltakadulle Länsikadun ja Heinäpurontien välille. Avustuksen enimmäismäärä on 345 000 euroa. Nelikaistainen osuus Siltakadusta muuttuu kaksikaistaiseksi pääkaduksi. Käytöstä poistuville kaistoille rakennetaan pyörätie ja melueste. Tältä Siltakadun osuudelta on tekeillä katusuunnitelma. Rakentaminen on ajoitettu vuodelle 2020.

Koulukadun ja Siltakadun katualuetta laajennetaan risteysalueella, jotta kiertoliittymä voidaan toteuttaa. Katualueen laajennuksen takia kaava-alueessa ovat mukana Taidemuseo Onnin, Joensuun lyseon lukion, Metsätalon ja asunto-osakeyhtiö Joensuun Siltakatu 22:n tontit.

Asemakaavan muutoksella ratkaistaan myös rakennusten suojelu taidemuseon korttelissa. Suojelukohteita ovat Taidemuseo Onni ja taidekeskus Ahjo sekä entinen vahtimestarin asunto. Lyseon lukio on suojeltu jo aikaisemmalla asemakaavalla.

Kaavahankkeen ensimmäisessä vaiheessa osallistumis- ja arviointisuunnitelma sekä kaavaluonnos ovat nähtävillä 24.1.–18.2.2019. Yleisötilaisuus järjestetään tänään maanantaina 4.2.2019 kello 18.00 alkaen Carelicumin auditoriossa.

Nähtävilläoloaikana on mahdollista jättää mielipiteitä asemakaavaluonnokseen liittyen. Mielipiteet toimitetaan kaupunkirakennepalvelujen kaavoitukseen osoitteeseen Muuntamontie 5, 80100 Joensuu tai sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä