Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Pertsalle kyllä löytyy menijöitä

Jonne Kemppainen (vasemmalla) ja Juha Puhtimäki katselevat kisa-aluetta hymyillen: hieno tapahtuma tästä tulee, kunhan pakkanen vain hellittää. Kuva: Aimo Salonen Jonne Kemppainen (vasemmalla) ja Juha Puhtimäki katselevat kisa-aluetta hymyillen: hieno tapahtuma tästä tulee, kunhan pakkanen vain hellittää. Kuva: Aimo Salonen
Super-JoMan kaksikko on samaa mieltä: maakuntaviestin C-sarja on hyvä tapa uudistaa perinteikästä hiihtotapahtumaa.

–  Tämä maailma kun vaatii koko ajan jotain uutta, joku piristysruiske tähänkin tapahtumaan, toimitusjohtaja Jonne Kemppainen sanoo.

–  Mä meen ainakin pertsaa aina kun mä hiihdän, lukkari Juha Puhtimäki luo katsetta itse tapahtumaan.

Kemppaisen kasvattajaseura on Siilinjärven Pesis eli vankalta hiihtoalueelta mies tulee: Pohjois-Savossa hiihdetään Suomen vanhinta maakuntaviestiä.

Puhtimäki taas tulee maan ehkä kiihkeimmältä maakuntaviestialueelta, ja sen kuulee sekä puheennuotista että puheen sisällöstä.

–  Totta kai kun pohjalaaset on lähtökohtasesti isänmaallisia, niin kyllä se on ittelle semmonen juttu, että tulee kattottua, miten Ilmajoki on pärjänny maakuntaviestissä ja SM-kisois, Puhtimäki sanailee.

Kemppainen sanoo, että tokihan Super-JoMakin lähti mukaan, kun toimistolle tuli pyyntö.

–  Jos maakuntaviestiä yritetään uudistaa ja brändätä, ja kun tässä kerran edustetaan huippu-urheilijoita, ja kun siihen on lähdössä muitakin, niin mukava on nähdä, miten pesäpalloilijat pärjäävät.

Vertailua voi tehdä vaikkapa jalkapalloilijoihin, sillä myös Kakkosessa pelaava Jippo on lähdössä mukaan.

Lähtö-, maali- ja vaihtoalueelle Joensuun raviradalle haastatteluun kutsuttu kaksikko löytää kuitenkin lähimmän vastustajan viereltään.

–  Pelaajista kun saatiin joukkue, ja jos me saadaan joukkue meidän huippukuntoiselta toimistolta, niin ei meillä ole saalistettavana kuin yksi päänahka, Kemppainen sanoo.

–  Jos meiltä lähtee kaksi joukkuetta matkahan, niin sitä kisaa ei kyllä kumpikaan halua hävitä, Puhtimäki vahvistaa.

C-sarjassa on neljä osuutta, joista kaksi hiihdetään perinteisellä ja kaksi vapaalla tavalla.

Muut kolme osuutta ovat kolmen kilometrin mittaisia, mutta avausosuutta pitää jaksaa hiihtää kuusi kilometriä perinteisellä tavalla.

–  Oon ilimottanu, että mä hiihdän varmahan sen kuus kilometriä, kun siihen ei oo niin hirviästi vapaaehtoosia, Puhtimäki sanoo.

Kemppainen vahvistaa, että perinteiselle kyllä löytyy hiihtäjiä, kun siinä pärjää huonommallakin tekniikalla.

–  Pelaajilla on yksi hyvä vapaan menijä, kun Hännisen Matias on nuorempana hiihtänyt kilpaa, mutta sitten ne vapaat on kyllä ihan vapaita.

Hengitys huuruaa pakkasessa, kun kaksikko silmäilee kisapaikkaa ja selittää, kuinka reitti etenee raviradalta ulos laululavan ympäristöön.

–  On tämä hieno paikka järjestää maakuntaviesti. Ihmiset pääsevät seuraamaan paikkaan kun paikkaan, Kemppainen toteaa.

–  Pakkanen kun vain pikkuisen hellittäisi, niin saataisiin meistäkin kaikki mehut irti.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä