Julkaistu    |  Päivitetty 

PKO lahjoittaa Karelia-ammattikorkeakoululle 100000 euroa

Lahjoitussumma kohdistetaan työelämässä tarvittavien digitaitojen ja osuustoiminnallisen yritysmuodon opettamiseen, Juha Kivelä (oik.) ja Petri Raivo kertovat. Jentta Ilanmaa Lahjoitussumma kohdistetaan työelämässä tarvittavien digitaitojen ja osuustoiminnallisen yritysmuodon opettamiseen, Juha Kivelä (oik.) ja Petri Raivo kertovat.

100-vuotisjuhlavuottaan viettävä Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) lahjoittaa Karelia-ammattikorkeakoululle 100 000 euroa. Lahjoitus kohdistetaan työelämässä tarvittavien digitaitojen ja osuustoiminnallisen yritysmuodon opettamiseen.

– Tällä lahjoituksella vahvistamme maakunnan elinvoimaisuutta. On kaikkien etu, että Joensuu on opiskelijoille mahdollisimman houkutteleva opiskelukaupunki, sillä kaksi kolmasosaa Karelian opiskelijoista jää valmistumisensa jälkeen työskentelemään Pohjois-Karjalaan ja kehittämään maakuntaa, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Karelia-ammattikorkeakoulun rehtori Petri Raivo kertoo, että lahjoitussumma tukee merkittävästi oppilaitoksen valmiutta vastata muuttuvan maailman ja työelämän uusiin tarpeisiin.

– Haluamme olla mukana vahvistamassa alueen uudistumista, kilpailukykyä ja kasvua Karelian arvojen mukaisesti. Käsillä oleva työelämän murros ja sen vaatima uusi osaaminen haastaa nykyisen tekemisen monella tavalla.

Karelia-ammattikorkeakoulun varainhankintakampanja käynnistyi huhtikuussa 2018 ja jatkuu vuoden 2019 loppuun saakka. Tähän mennessä varainhankinta on tuottanut 615 000 euroa.
Elinkeinoelämän puolelta saaduista lahjoitusvaroista nyt saatu PKO:n lahjoitus on suurin.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä