Julkaistu 

Joensuun kaupunki selvittää kaupunkilaisten näkemyksiä torista – asemakaavan muutos ratkaisee kauppahallin paikan

Joensuun kaupunki selvittää kaupunkilaisten näkemyksiä torista – asemakaavan muutos ratkaisee kauppahallin paikan Hanna-Mari Lappalainen

Joensuun kaupunki selvittää kaupunkilaisten näkemyksiä torista ja sen mahdollisesta rakentamisesta kyselyllä, joka on avoinna verkossa 24.1.–18.2.2019. Kyselyyn voivat vastata kaikki torin käyttäjät, niin joensuulaiset kuin ulkopaikkakuntalaisetkin. Kaupunki tiedottaa kyselyn tuloksista maaliskuussa ja vastauksia käytetään kaavahankkeen tukena.

Kysely löytyy kaupungin verkkosivuilta http://www.joensuu.fi/kauppatori-ja-ymparisto.

Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden torstaina 31.1.2019 kello 18 Carelicumin auditoriossa. Kaavahanketta koskeva osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 24.1.–18.2.2019 välisen ajan.

Kauppatorin kaavaluonnos on nähtävillä kesällä 2019. Kaupunginvaltuuston päätettäväksi kaavaehdotus tullee loppuvuodesta 2019. Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan vuonna 2020, todennäköisemmin vuonna 2021.

Kauppatorin asemakaavan muutoksella ratkaistaan kauppahallin tai muun liike- ja palvelurakennuksen rakentaminen ja sijoittuminen torille. Kaavamuutosta on hakenut Pohjois-Karjalan Osuuskauppa loppukeväästä 2018. Kauppatorin uudistus ja torin alle rakennettu toriparkki valmistuivat vuoden 2018 lopulla.

PKO:n tavoitteena on siirtää kauppahallityyppisen liike- ja palvelurakennuksen rakentamispaikka torin pohjoislaidalle. Voimassa olevassa asemakaavassa kauppahallirakennuksen paikka on torin etelälaidalla. Paikka tai paikat ratkaistaan asemakaavan muutoksella.

Kauppatorin kaavamuutokseen yhdistetään jo aiemmin käynnistetty Vesikioskin asemakaavan muutos. Ratkaistavana ovat näin ollen myös Keskuspuiston ja Keskusaukion alueen käyttö kesäaikaisille ja ympärivuotisille kahvioille ja pankkitalon rakennussuojelu.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä