Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

"Luikku" johtoon ja Iiro sekä Minna kavereiksi

Nyt alkaa tapahtua Joensuun kaupunginorkesterissa. Eero Lehtimäki, Iiro Rantala ja Minna Pensola avasivat taidemuseon tiedotustilaisuuden musisoimalla yhdessä. Hanna-Mari Lappalainen Nyt alkaa tapahtua Joensuun kaupunginorkesterissa. Eero Lehtimäki, Iiro Rantala ja Minna Pensola avasivat taidemuseon tiedotustilaisuuden musisoimalla yhdessä.

Joensuun kaupunginorkesterin valinnat yllättivät kokonaiskombollaan myös orkesterin.

 

Olipa valinnat: Eero Lehtimäki Joensuun kaupunginorkesterin taiteelliseksi johtajaksi ja Iiro Rantala sekä Minna Pensola orkesterin yhteistyökumppaneiksi. Tiedotustilaisuus alkoi maanantaina iltapäivällä Joensuun taidemuseolla musiikkiesityksellä, missä uusi kapellimestari soitti klarinettia ja Rantala sekä Pensola flyygeliä ja viulua.

Kulttuurijohtaja Sari Kaasinen kertoi, että Lehtimäki antoi vahvan näytön lokakuussa, kun hän lennähti lyhyellä varoitusajalla Joensuuhun paikkaamaan Ralf Gothonin sairastumisen. Tuon käynnin aikana Karjalan Heili haastatteli Lehtimäkeä ja kysyi muun muassa sitä, mistä lempinimi "Luikku" tulee.

– Tausta on Aleksis Kiven Seitsemässä veljeksessä: Viimein tulee hännänhuippu pikku Eero liukas luikku, Lehtimäki vastasi.

Nuori kapellimestari tunnetaan kyvystään innostaa nuoria, ja myös Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana hän aikoo saada uutta yleisöä.

– Nuoret ja opiskelijat ovat luontevia uusia kuulijoita, mutta myös muissa ihmisissä on uinuvaa kiinnostusta musiikkiin, Lehtimäki totesi maanantaina.

– Meidän tehtävämme on tarjota uudenlaisia tapahtumia. Olemme harkinneet esimerkiksi jalkautumisia kaupungille, Minna Pensola totesi.

Pensola kehui Lehtimäen monipuolisuutta: klassisen musiikin lisäksi mies tunnetaan jazzmuusikkona, ja meriittejä löytyy myös Retuperän WBK:n riveistä. Rentoutta ja monipuolisuutta tuo myös Iiro Rantala.

– Olen luvannut olla kaupunginorkesterin lastenmusiikki-, viihdemusiikki ja huumorimusiikkivastaavana, Rantala murjaisi taidemuseolla.

Lehtimäki painotti, että vaikka tarkoitus on tuoda yleisölle jotain uutta, vanhastakaan ei tingitä.

Klarinetisti Rauno Halme sanoo, että orkesteri sai kuulla kokoonpanosta vasta tänään. Kolmikko marssitettiin orkesterin eteen yllätyksenä, joka muuttui innostukseksi.

– Tulee mieleen, kun Hirvikankaan Ekin ja Ralf Gothonin kanssa oltiin menossa kerran konserttiin, ja Raffe sanoi Carelia-salin ovella, että konserttisali tarjoaa aina suunnattomia mahdollisuuksia. Tässä on nyt sama tunne, Halme kommentoi.

– Jo ensimmäisessä tapaamisessa tämän kolmikon kanssa hehkui valtavasti energiaa puolin ja toisin.

Lehtimäen sopimus on mallia 2+1 ja Rantalan sekä Pensolan kanssa on tässä vaiheessa kaksivuotinen partneruussopimus. Ensimmäisen näyttönsä kolmikko antaa 12.9.2019 soitettavassa konsertissa.


Enemmän aiheesta on luettavissa keskiviikkona 23. tammikuuta jaettavasta Karjalan Heilistä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä