Julkaistu    |  Päivitetty 

Sähkönjakeluhäiriöiden riski metsäisillä alueilla on kasvanut

Nollan tuntumassa käyneet lämpötilat ja kostea lumisade aiheuttivat maanantaina verkostovikoja PKS Sähkönsiirto Oy:n jakelualueella.

Viime viikosta asti jatkuneissa helikopteritarkastuksissa on havaittu, että lumitilanne on metsissä muuttunut alkuviikon aikana sähkönjakelun kannalta huomattavasti heikompaan suuntaan. Puihin on kertynyt lisää kuuraa ja lunta, mikä on kasvattanut lumikuormaa ja taivuttanut puita johtoalueen ulkopuolelta sähkölinjoille päin, PKS Sähkönsiirrosta kerrotaan.

–  Tilanne metsissä on tällä hetkellä varsin herkkä ja vähäinenkin märkä lumisade voi nyt aiheuttaa uusia vikoja, kun puut taipuvat lisää. Lumikuorma taivuttaa varsinkin nuorta puustoa johtokadun ulkopuolelta sähkölinjoille, vahvistaa käyttöpalveluvastaava Matti Pesonen PKS Sähkönsiirrosta.

–  Lumikuormatilannetta tarkkaillaan ja potentiaalisia vikapaikkoja paikallistetaan nyt kahden helikopterin voimin ja sähkönjakelua uhkaavia puita poistetaan johtoalueen ulkopuoliselta alueelta.

PKS Sähkönsiirron mukaan lumitilanne on huolestuttavin jakelualueen eteläisimmillä alueilla, jossa lämpötila käväisi maanantaina hetkellisesti hiukan plussan puolella.

Lumien putoaminen puista vaatisi selkeän ja riittävän pitkäkestoisen plussakelin, joten siihen saakka on suuremman jakeluhäiriön vaara koko ajan olemassa. Tällä hetkellä seurataan erityisesti perjantain sääennusteen kehittymistä, jolloin lämpötila taas lähestyy nollaa ja mahdollisia lumisateita on luvassa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä