Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Suomi-kantri täyttää Joensuun lauantain

Marko Sillanpää ja Uusi Aamu on joensuulainen countryrock-henkinen kokoonpano.Kuva: Hannu Tirronen Marko Sillanpää ja Uusi Aamu on joensuulainen countryrock-henkinen kokoonpano.Kuva: Hannu Tirronen
Vuoden 2018 kulttuuritekoihin kuuluu toimittaja-muusikko Suonna Konosen suomikantriaiheinen tietokirja Mystiset metsätyömiehet ja keskikalja-cowboyt, jonka Joensuun julkaistutapahtuma on pääkirjaston Taiteiden aukiolla lauantaina 22. joulukuuta kello 13.

Tilaisuudessa ovat mukana kirjan valokuvaaja Olli Nurmi, kirjassa esiintyvät Marko ja Heli Sillanpää sekä Huojuva lato -yhtyeen Ilkka Vartiainen.

Haastattelujen lisäksi kirjastolla kuullaan elävää musiikkia.

Lauantai-iltana kello 19.30 kantri soi Teatteriravintolan Mystiset joulukantrit -tapahtumassa. Esiintymässä ovat pohjoiskarjalaiset yhtyeet Marko Sillanpää & Uusi Aamu, Huojuva lato ja The Milking Machine.

Lauantain nimet ovat tuttuja Konosen omista kantriympyröistä: Vartiainen on kirjan- ja lauluntekijä Konosen bändikaveri, ja myös Sillanpäät ovat vierailleet ennenkin Huojuvan ladon keikoilla.

Vahvaa Valtimo-väriäkin lauantaissa on. Steelkitaristi Vartiainen asuu Valtimolla ja on vaikuttanut siellä myös The Milking Machine -yhtyeessä, jonka kotipesässä ravintola Seiskassa Konosen johtama Huojuva latokin on mieluusti keikkaillut.

Marko Sillanpää ja Uusi Aamu taas on joensuulainen countryrock-henkinen kokoonpano, jossa musisoivat Sanna-Mari Savolainen, Anssi Kirkinen, Katariina Kotila, Marko Sillanpää ja Heli Sillanpää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä