Julkaistu 
Jentta Ilanmaa

Karjalan Heili ilmestyy ensi vuonna kerran viikossa keskiviikkoisin

Keskiviikkona ilmestyvä lehti on ensi vuonna huomattavasti nykyistä lehteä paksumpi lukupaketti. Lauantaisin jaetaan jatkossakin kerran kuussa ilmestyvä Suur-Heili. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Keskiviikkona ilmestyvä lehti on ensi vuonna huomattavasti nykyistä lehteä paksumpi lukupaketti. Lauantaisin jaetaan jatkossakin kerran kuussa ilmestyvä Suur-Heili. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen

Ensi vuoden alusta alkaen Karjalan Heili ilmestyy keskiviikkoisin ja kerran kuussa lauantaisin Suur-Heilinä.

Joensuun kaupunkilehti Karjalan Heili lakkaa ilmestymästä lauantaisin vuoden 2019 alusta alkaen.
Ensi vuonna keskiviikon Heili on nykyistä lehteä huomattavasti tuhdimpi paketti: nyt 20-sivuinen keskiviikon Heili ilmestyy jatkossa keskimäärin 32-sivuisena.
Lehdestä löytyvät hyvien juttujen lisäksi edelleen monelle lukijalle tärkeät tv-ohjelmat ja kaupungin menovinkit – kertoen jatkossa koko tulevan viikon tapahtumat ja ohjelmat.
Lehdestä löytyvät kerralla myös loppuviikon tarjoukset, joten keskiviikon Heili on myös mainosten osalta kuranttia lukemista vielä viikonloppunakin.
Kerran kuussa lauantaisin ilmestyy ensi vuonna entiseen tapaan paksu, vähintään 40-sivuinen Suur-Heili.

Taustalla jakelukustannus
Muutoksen taustalla on tämän vuoden alussa merkittävästi kallistuneet lauantain jakelukustannukset.
Karjalan Heilin ja monen muun kaupunkilehden jakelun hoitava Suomen Suoramainonta Oy lopetti tämän vuoden alussa mainosten lauantaijakelun koko maassa. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että lauantain jakelukustannukset jäivät yksinomaan lauantaisin jaettavien kaupunkilehtien maksettavaksi.
Osa kaupunkilehdistä ilmoitti jo heti vuoden alussa, ettei niillä ole mahdollisuutta jatkaa lauantaijakelua ja siirtyi kaksipäiväisyydestä kerran viikossa ilmestyväksi lehdeksi.
Karjalan Heilissä ja muutamassa muussa kaupunkilehdessä haluttiin katsoa, onko lauantaijakelua mahdollista jatkaa karsimalla jakelusta yksikkökustannuksiltaan kalleimmat lehdet pois.
Valitettavasti ei ole. Jo vuoden aikana moni näistä lehdistä on pistänyt pillit pussiin lauantain osalta ja siirtynyt yksipäiväiseen jakeluun.
Heili ja kaksi muuta kaupunkilehteä lopettaa lauantaijakelun vuodenvaihteessa. Keskiviikon lehteä suuremmalla jakelulla jaettava Suur-Heili jaetaan edelleen kerran kuussa lauantaisin.

Mallilehti ensi keskiviikkona
Sekä keskiviikon Heilin että lauantain Suur-Heilin jakelumäärä pysyy ensi vuonna ennallaan.
Keskiviikkona Heili jaetaan noin 53 000 kotitalouteen ja 56 000 kotitalouteen niinä keskiviikkoina, jolloin Heilin välissä jaetaan Kirkkotie-lehti. Lauantain Suur-Heilin jakelu kattaa yli57 000 kotitaloutta.
Sisältöään Heili ammentaa ensi vuonna kaupunkilaisten keskuudesta ja keskellä eläen kuten tähänkin asti. Jotain uutta on tulossa ja jotain vanhaa jää pois. Kaikkea muutosta ei tehdä kerralla, lehti muuttaa tarpeen vaatiessa muotoaan pitkin vuotta.
Ensimmäinen maistiainen uudesta ja tuhdista keskiviikon lehdestä saadaan ensi keskiviikkona 12.12., jolloin ilmestyy vuoden 2019 mallilla tehty 32-sivuinen Karjalan Heili.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä