Julkaistu 

Markku Pölösen Oma maa -elokuvalla jo yli sata tuhatta katsojaa

Oona Airola näyttelee elokuvassa Annia. Solar Films Oona Airola näyttelee elokuvassa Annia.

Markku Pölösen Oma maa -elokuva on ylittänyt 100 000 katsojan rajapyykin eilen 8.11.2018, mihin mennessä elokuva on saanut ennakoineen 102 588 katsojaa. Elokuva tuli teatteriensi-iltaan 26.10.2018 ja ylitti merkittävän katsojarajan kahdessa viikossa.

Ohjaaja Markku Pölönen on hienosta tuloksesta onnellinen.
– Elokuva on parhaimmillaan tunteiden ja elämysten suora linja tekijöiden ja yleisön välillä. Oma maa on puhutellut nyt jo yli 100 000 suomalaista erityisellä tavalla, itkettänyt ja naurattanut. Palaute on ollut pakahduttavan tunteikasta, elokuva on avannut uudella tavalla ihmisten omat muistojen albumit ja nuorten palautteessa toistuu sama kertoma. He kertovat, ettei heillä ollut aavistustakaan, millaista elämä sodan jälkeen Suomessa oli. Kunnioitus heräsi silloisia ihmisiä kohtaan.

Tuottaja Rimbo Salomaan mukaan Oma maa on osoittautunut koko Suomen elokuvaksi.
– Elokuva myös yhdistää sukupolvia. Usein kuultu kommentti on, että on hienoa nähdä valkokankaalta se, mitä vanhemmat tai isovanhemmat ovat kokeneet ja siitä kertoneet. Iloa, surua, yhteisöllisyyttä, kovaa uurastusta ja rakkautta, Salomaa kertoo.

Elokuvan pääosia näyttelevät Oona Airola ja Konsta Laakso, joka on tehnyt aiemmin yhteistyötä Pölösen kanssa näyttämöllä. Oma maa perustuu Pölösen alkuperäisideaan. Hän on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Antti Heikkisen kanssa. Käsikirjoituksen dramaturgina on työskennellyt Paula Vesala. Solar Filmsin elokuvan tuottavat Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä