Julkaistu    |  Päivitetty 

Kotouttamisohjelma ehdottaa jatkuvaa suomen kielen opetusta

Joensuun kaupunki järjestää jatkossa jatkuvaa suomen kielen opetusta jokaiselle sitä tarvitsevalle uudelle joensuulaiselle, kaupungilta tiedotetaan.

Lisäksi kaupunki kouluttaa koko henkilöstönsä eli 2 700 työntekijää syrjinnän ja rasismin ehkäisemiseksi sekä maahanmuuttajien kotouttamisen edistämiseksi seuraavien neljän vuoden aikana.

Nämä ja muita kotouttamisen toimenpiteitä esitellään Joensuun kaupungin kotouttamisohjelmassa vuosille 2018–2021. Ohjelma käsitellään henkilöstö- ja työllisyysjaostossa, kaupunginhallituksessa ja kaupunginvaltuustossa tämän vuoden aikana.

Tiedotteen mukaan Joensuun asukasmäärä kasvaa parhaillaan maahanmuuton ja kuntien välisen muuttoliikkeen seurauksena. Joensuussa asuu tällä hetkellä noin 2 300 ulkomaalaista, minkä lisäksi alueella opiskelee noin 1 000 ulkomaalaista vuosittain. Kaupungin ulkomaalaisväestö koostuu liki sadan eri kansallisuuden edustajasta. Suurimmat kansalaisuusryhmät ovat venäläiset, syyrialaiset, virolaiset, bangladeshilaiset ja kiinalaiset. Joensuuhun muuton syitä ovat esimerkiksi työ, perhesyyt, opiskelu, paluumuutto tai pakolaisuus.

Kaupunki haluaa tiedotteen mukaan jatkossa houkutella uusia maahanmuuttajia alueelle.

Kotouttamisohjelmalla kaupunki varmistaa, että julkiset palvelut ovat yhdenvertaisia kaikille ja niiden suunnittelussa otetaan huomioon maahanmuuttajien tarpeet. Tämän lisäksi kotoutumista edistäviä palveluja kehitetään maahanmuuttajien tarpeita vastaaviksi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä