Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Ei enää rokkitähtiä vaan mukavan musiikin tekijöitä

Kun Ronski Rosenius, Lade Laakkonen ja Janne Suhonen saivat kavereikseen Mikko Asikaisen ja Martti Orren, laajeni Trio Pohjalta yhtyeeksi nimeltä Haamurakastaja. Kun Ronski Rosenius, Lade Laakkonen ja Janne Suhonen saivat kavereikseen Mikko Asikaisen ja Martti Orren, laajeni Trio Pohjalta yhtyeeksi nimeltä Haamurakastaja.
Tiistaina lyömäsoittaja Anssi ”Ronski” Rosenius pursui hyvää mieltä:

–  Ei tässä iässä enää rokkitähteydestä haaveilla. On vain mukavaa levittää hyvää musiikkia, josta muutkin tykkää.

Sointulassa istuttiin ja valmistauduttiin Haamurakastaja-yhtyeen levynjulkistamiskeikkaan. Taustalla laulaja ja lauluntekijä Janne ”Jaska” Suhonen kertoi Haamurakastaja-cd:n kappaleista ja pöydässä istuva Ronski jakoi nimikirjoituksia levynkanteen.

Nimmarivuorossa oli Satu Saarelainen, joka yhdessä miehensä Pöty Aarnion kanssa oli 18. lokakuuta julkaistulla videolla En vaadi tanssimaan.

Videota on jaettu ahkerasti sosiaalisessa mediassa, ja kahdessa viikossa sitä on katsottu jo yli 2  300 kertaa.

–  Videon tekeminen oli mukava kokemus. Meitä pyydettiin, kun tarvittiin avustajia, ja mehän mentiin sinne, Saarelainen sanoo.

Haamurakastajan video on eräänlainen Joensuun Kuka kukin on.

Kuvissa vilahtavat muiden muassa niin levyllä kuin Sointula-keikallakin bändiä vahvistanut saksofonisti Ville Karjalainen, dokumentaristi Markku Kuronen, kontiolahtelainen kulttuurintuottaja Kristiina Isaksson ja Joensuun kaupunginteatterin näyttelijät Petteri Rantatalo ja Seppo Timonen.

–  Mietittiin, keitä tuttuja voisi tulla mukaan videotalkoisiin. Noista Satusta ja Pötystäkin tiedettiin, että ne tykkää meidän bändistä, Rosenius sanoo.

Haamurakastaja on pienimuotoinen ilmiö Joensuussa.

Kaikilla bändin jäsenillä on elämässään muitakin kuvioita niin, että kovin monta keikkaa ei tällä kokoonpanolla ole ehditty heittää. Ne muutamat keikat ovatkin sitten luoneet maineen, joka on näkynyt videon ahkerana katsomisena ja näkyi tiistai-iltana myös täyttyneenä Sointulana.

En vaadi tanssimaan -video herkistää umpiromantikon.

Seppo Timonen ja Kristiina Isaksson vetävät hymyilyttävät ja myös herkistävät roolit, joita korostaa Markku Kurosen pieni mutta tärkeä sivuosa.

–  Sepon naama nyt vain jotenkin sopi siihen, ja Kristiina tuli mieleen, kun mietittiin naispuolista näyttelijää. Ei siihen biisin tarinaan oikein nuortakaan pariskuntaa voi laittaa, Rosenius kertoo.

Haamurakasta syntyi Suhosen, Roseniuksen ja basisti Lade Laakkosen Trio Pohjalta -coverkokoonpanon ympärille. Kun mukaan saatiin kitaristi-kielisoittaja Mikko Asikainen ja haitaristi-kosketinsoittaja Martti Orre, alkoi syntyä pääasiassa Suhosen tekemää rosoista ja samalla mukavasti jazzahtavaa omaa musiikkia.

Joensuulaisen kulttuuriyhteisön voimannäyttöä on levy, jolla vierailevat saksofonisti Karjalaisen lisäksi laulajina Maitolaiturin tytöt Tellu Turkka ja Eve Pietarinen sekä muusikkoina pasunisti Jarkko Mustonen, klarinetisti Mikko Ahtinen ja kitaristi Jukka-Pekka Berg.

Pohja suuremmallekin suosiolle on rakennettu. Kuinka usein yleisö voi nähdä Haamurakastajaa ystävineen keikoilla?

–  Tämä on nyt ainoa keikka. Meillä ei ole keikkamyyjää ja kaikki aika on mennyt levyn raksaamiseen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä