Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Eläkepäivillä uuteen perheeseen

15-vuotiaan Salla-dreeverin entinen omistaja ei enää pystynyt huolehtimaan siitä, joten Salla päätyi viettämään leppoisia eläkepäiviään Turusten perheeseen. 15-vuotiaan Salla-dreeverin entinen omistaja ei enää pystynyt huolehtimaan siitä, joten Salla päätyi viettämään leppoisia eläkepäiviään Turusten perheeseen.

Heili sai uuden kilpailun myötä lukijoilta useita iloisia kuvia ja kertomuksia lemmikeistä, joista osa on kulkenut omistajansa rinnalla jopa 20 vuotta.

Viime viikolla vietettiin eläinten viikkoa, minkä kunniaksi Heili käynnisti kilpailun, joka on omistettu iäkkäille lemmikeille. Lukijoita pyydettiin lähettämään kuvia iäkkäistä lemmikeistään ja kertomaan näistä muutamalla virkkeellä.

Heili sai useita suloisia kuvia ja sydämellisiä tarinoita omistajia ja perheitä jo vuosikausia ilahduttaneista lemmikeistä. Joukkoon mahtui muun muassa 20-vuotias Titi-kissa, pian 15-vuotias pomeranianvanhus Edward, 16-vuotias mäyräkoiran ja rottweilerin sekoitus Ukko sekä 15-vuotias Salla-dreeveri. Sallan omistaja Maarit Turunen kertoo Heilille Sallan ja Turusten perheen yhteisen tarinan alkaneen marraskuussa 2017.

– Sallan iäkäs omistaja ei enää kyennyt huolehtimaan pitkäaikaisesta ja rakkaasta lemmikistään, Turunen kertoo.

Turunen tutustui Sallaan työnsä kautta ja kun mahdollisuus adoptioon syksyllä tuli, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin että Salla lähtisi Turusten perheeseen viettämään eläkepäiviään. Maarit Turusen mukaan Sallan jalka nousee yhä kuin nuoremmilla ikään ja hepulikohtauksiakin on nähty.

– Nyt meillä on kohta vuosi yhteiseloa takana ja kiintymys ja kunnioitus tätä vanhaa koirarouvaa kohtaan on suuri. Salla sulattaa kaikkien sydämet intensiivisellä katseellaan ja rauhallisella olemuksellaan. Olemme etuoikeutettuja, että saamme lasten kanssa kulkea Sallan rinnalla loppumatkan yhdessä tassunjälki sydämessä, Turunen kertoo.

Voit osallistua kilpailuun lähettämällä kuvia iäkkäästä lemmikistäsi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Facebook Messengerin välityksellä. Kuvia ja kertomuksia voidaan julkaista paperi-Heilin lisäksi satunnaisesti myös Heilin verkkosivuilla, Facebook-kanavalla ja Instagram-tilillä.

Heili palkitsee parhaaksi valitsemansa kuvan 50 euron lahjakortilla lemmikkieläinliikkeeseen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä