Julkaistu 
Aimo Salonen

Hurjien tilanteiden kaupunki

Tiistai 9.10.2018 puoliltapäivin. Puu kohoaa korkeuksiin Itärannalla. Aimo Salonen Tiistai 9.10.2018 puoliltapäivin. Puu kohoaa korkeuksiin Itärannalla.

Joensuu tarjoaa juuri nyt joka aamu uuden yllätyksen, mutta marraskuuhun mennessä pitäisi rauhoittua.


Hurja on meno Joensuussa juuri nyt. Työkaveri kertoi aamukahvilla, että Suvantosillan jälkeinen Karjalankadun ja Tikkamäentien risteys tuottaa aamuisin hurjia tilanteita, kun liikennevalot ovat välillä toiminnassa ja välillä ei, ja silloin kun ne eivät ole, seuraa Joensuun lyhyen mutta sitäkin kiihkeämmän ruuhkan aikana hurjia tilanteita.

Jalankulkijat ja pyöräilijät kuulemma yrittävät puikkelehtia mistä pääsevät ja niin yrittävät autoilijatkin. Kaupungininsinööri Ari Varonen on huomannut saman.

– Juuri tänään kahdeksalta katsoin, että tämmöinenkös tämä tilanne onkin, Varonen totesi tiistaina.

– Siinä on Fortumin lämpöputkityömaa, joka ei ole ei ole kaupungin käsissä. Toivottavasti se kohta valmistuu.

Muutenkin kaupunki on myllerryksen vallassa Kauppakadulta Siltakadun ja Rantakadun kautta asemanseudulle saakka. Kauppakadulla jatketaan pyöräilykatua, ja sen kautta töihin kävelevä on saanut jännittää syksyn aikana joka aamu, onko tänään avoinna Metropolin vai Centrumin puoleinen väylä.

Siltakadulla puolestaan laajennetaan lämmitettyä kävelykeskustaa samalla, kun toria viimeistellään. Toriparkki valmistui, monien mielestä yllättäen, aikataulussaan. Se toisaalta olikin PKO:n rakennuttama.


Yllätyksiä maassa

Asemanseudulla kaivinkone nosti tiistaina juuriltaan revittyjä puita maasta niin, että jalankulkijat ja pyöräilijät koukkasivat ajoradan kautta kohti kiertoliittymätyömaan karsinoita, jotka ovat yhä paikallaan, vaikka kiertoliittymän piti valmistua jo Ilosaarirockiin.
– Siellä oli monenlaisia yllätyksiä, maan sisältä muun muassa löytyi putkia, joista kukaan ei tiennyt mitään. Urakoitsijakaan ei ehkä osannut varautua siihen liikennemäärään, joka siellä on, Varonen sanoo.

Lahja ylhäältä

Kauppakadun asvaltointi pitäisi Varosen mukaan valmistua keskiviikkona. Sen jälkeen jää vielä joitakin viimeistelyjä Kauppakadun ja Niskakadun risteykseen.
– Keskustan pahin mylläkkä pitäisi olla ohi tämän kuun loppuun mennessä, Varonen ennakoi.
– Asemanseudulla menee pitempään, mutta sielläkin pitäisi olla valmista marraskuun loppuun mennessä. Toivottavasti. Ellei sitten talvi puske päälle, mutta onneksi yläkerran isäntä antoi meille vielä näitä muutamia lämpimiä päiviä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä