Julkaistu 
Aimo Salonen

Sotkamonkin mies vannoo nyt JoMan nimeen

Risto Savolainen ja kaksi muuta sotkamolaismiestä ovat kiertäneet kaikki loppuottelut vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna kannustetaan JoMaa, josta toki löydetään jymyläiskytkös. Aimo Salonen Risto Savolainen ja kaksi muuta sotkamolaismiestä ovat kiertäneet kaikki loppuottelut vuodesta 2001 lähtien. Tänä vuonna kannustetaan JoMaa, josta toki löydetään jymyläiskytkös.

Tämä on pesäpallokulttuuria: kun Jymy jäi pronssiotteluun, Sotkamon miehet tulivat Mehtimäelle kannustamaan Joensuun Mailaa Suomen mestaruuteen.

– Meitä on kolme kaveria, jotka ollaan vuodesta 2001 saakka kierretty kaikki loppuottelut täysin riippumatta siitä, pelaako Jymy siellä vai ei, Risto Savolainen perusteli.

Mihellä oli Jymyn liina kaulassaan ja juuri ostettu JoMan paita käsissään. Miksi JoMa?

– Katopa tätä nimeä!

Savolainen näyttää paidan selässä olevaa Lauri Kivisen, entisen jymyläisen, nimeä.

Mutta onko Sotkamon mies samaa mieltä kuin monet viime aikojen kommentoijat, että Jymyn ja Vimpelin tipahtaminen loppuottelujen ulkopuolelle on voitto pesäpalloilulle?

– Ehdottomasta!

Suomen mestareitakin Kerubi stadionilla jo nähtiin. Nalle Viljanen ja Jyväskylän Kirittärien naiset olivat saapuneet paikalle oman mestaruuskannunsa kanssa.

Tapani "Natu" Kärkkäinen ja muut joensuulaiset urheilupersoonat olivat saapuneet paikalle katsomaan, kuinka JoMa nappasi toisen voittonsa ja on enää voiton päässä mestaruudesta.

Illan kuningas oli lukkari Juha Puhtimäki, joka piti Kouvolan lyöjät kurissa ja iski itse avausjakson läpilyönnillään alkutahdit 1–0 (6–0 0–0) -lukemille.

Mehtimäki riemuitsi lauantaina, mutta katseet kääntyvät jo sunnuntaihin. Yksi voitto pitäisi vielä pystyä puristamaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä