Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Se nuorekkaampi Toyota

Toyota C-HR toimii suunnannäyttäjänä Toyotan uudelle rohkeammalle muotoilukielelle, joka erottuu parkkipaikalla kilpailijoista. Toyota C-HR toimii suunnannäyttäjänä Toyotan uudelle rohkeammalle muotoilukielelle, joka erottuu parkkipaikalla kilpailijoista.
Toyota on merkkinä hieman tylsän mutta kestävän auton maineessa. Muuten hyvä, mutta ongelma alkoi olla sama kuin Mercedes-Benzillä 80- ja 90-lukujen vaihteessa: merkin ostajat ovat taloudellisesti vakaalla pohjalla olevia ihmisiä, mutta ikä alkaa painaa. Tämä tarkoitti, että he eivät ole kohta enää ostamassa merkin autoja. Oli aika siis tehdä muutos, joka tapahtui vuonna 2009.

Automerkin varsinaisen luojan Kiichiro Toyodan pojanpoika Akio Toyoda valittiin Toyotan uudeksi pääjohtajaksi. Hän oli silloin 52-vuotias, ja oli aika ottaa hieman nuorekkaampi linja autojen suhteen. Toyota C-HR on tästä uusin esimerkki.

Mallinimi C-HR tulee sanoista Coupé High-Rider. Muotoilu perustuu vuonna 2014 Pariisin autonäyttelyssä esillä olleeseen konseptimalliin. Tämä sai niin suuren suosion, että valmistaja päätti tehdä siitä tuotantomallin.

Mallin suosio oli alussa ennakko-odotuksiin nähden niin kova, että merkin diilerit joutuivat ensimmäisen vuoden myymään lähinnä ei-oota. Nyt kysyntä on jo jonkin verran tasaantunut ja mallia alkaa saada normaalissa toimitusajassa. Muotoilu on merkille uutta ja pirteää, etten jopa sanoisi mukavalla tavalla erilaista ja massasta erottuvaa.

Auton sisällä ovat myös puhaltaneet uudet tuulet. Muotoilukieli on raikasta ja helposti omaksuttavaa. Monessa yksityiskohdassa toistuu salmiakkikuvio, joka on omalla tavallaan hauska. Euroopan ulkopuolisesta valmistuspaikasta on muistona kellon kahdentoista tunnin näyttö. Kojetaulun keskellä oleva näyttö on grafiikaltaan varsin karkea, mutta hoitaa asiansa.

Bonuksena auton navigaattori näytti tienvarsilla olevien valtion rahastuspönttöjen sijainnit. Koeajoautossa ollut premium-varustus tarkoitti myös JBL:n äänentoistoa, joka toisti Dr. Albanin ysärihitit kiitettävästi myös bassoja unohtamatta.

Toyota on ansioitunut varsinkin hybriditekniikan edelläkävijänä. CH-R:n myynnistä jopa 90 prosenttia on etuvetoisia hybridejä ja ainakin Suomessa 1.2-litrainen turboneliveto on jäänyt myynnissä marginaaliin. Tähän on toki vaikuttanut myös se, että autovero rankaisee kovalla kädellä pelkällä bensalla kulkevaa mallia.

Vauhdikas ulkonäkö antaa viitteitä kulkuhaluista ja paperilla suoritusarvot vaikuttavat mukiinmenevältä tavalliselle autolle. Harmittavasti portaaton, skoottereista tuttu ”variaattorimallinen” CVT-vaihteisto tekee menosta kuminauhamaista ja vie suorituskyvystä suurimman terän. Kun akussa on tarpeeksi varausta niin sähkömoottori auttaa liikkeelle lähdössä.

Auto on hiljainen kulkija ja varsinkin jalankulkijoilla tuntui olevan välillä ongelmia havaita äänetön auto. Maantiellä meno on vakaata ja runsaan varustelun myötä saa nauttia esimerkiksi adaptiivisen vakionopeussäätimen tuomasta vaivattomasta kyydistä.

Ainut murmattamisen aihe on varsin ison mittarivirheen omaava nopeusmittari. Jos sen perusteella ajaa, alkaa CH-R äkkiä kerätä perään jonoa ja olet siten tientukkona. Maantiellä bensaa meni kulutusmittarin mukaan noin viisi litraa satasella. Se on hyvä lukema tällaiselle korkeammalle autolle.

Noin 35 000 euron hintainen Toyota C-HR jätti itsestään hyvän vaikutelman. Merkin kokemus hybrid-voimalinjasta on vuosien myötä hioutunut timantiksi.

Bensa- ja sähkömoottori ladattavien pattereiden kanssa toimii saumattomasti yhteen eikä vaihdosta näiden välillä oikein meinaa erottaa mitenkään. Siksi ei ole ihme, että hevosmiesten tietotoimiston huhujen mukaan eräs iso amerikkalainen autonvalmistaja on lähtenyt Toyotan kanssa kimppaan hybrid-tekniikassa. Tästä saamme varmasti kuulla muutaman vuoden päästä lisää.

Mikäli massasta erottuva muotoilu pelottaa tai tarve on isommalle kuljetuskapasiteetille, samaa hybrid-tekniikkaa löytyy samalta merkiltä myös perinteisemmän näköisissä kuorissa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä