Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Jokkiksen huumaa Ylämyllyllä

Lähtö on jokkisessa tärkein vaihe. Auton pitää lähteä viivalta mahdollisimman hyvin. Yksinkertaistaen on tärkeintä päästä ensimmäisenä radan ensimmäiseen mutkaan. Marko Siintomaa Lähtö on jokkisessa tärkein vaihe. Auton pitää lähteä viivalta mahdollisimman hyvin. Yksinkertaistaen on tärkeintä päästä ensimmäisenä radan ensimmäiseen mutkaan.

Ylämyllyllä 8.–9.9.2018 ajettiin 12. kerran EVK-liigan jokamiesluokkaa lämpimän sään suosiessa. Yleisöä oli seuraamassa penkereillä kumpanakin päivänä runsain joukoin ja järjestäjä arvioi sunnuntaina paikan päällä noin parin tuhannen silmäparin olleen seuraamassa finaalilähtöjä.
EVK-liigan nimi tulee sanoista EtuVeto tai Kardaanivetoinen auto. EVK-liiga on Joensuun Urheiluautoilijoiden Samuli Kiiskisen keksimä yksittäinen joukkuekilpailu. Joukkueessa on yleensä kymmenen autoa ja kilpailijaa sekä kaksi joukkueenjohtajaa eli niin sanottua tallipäällikköä. Autoilla on omat painorajat ja moottoreiden kuutiotilavuudet.
EVK-liiga on saanut suuren suosion Suomessa ja esimerkiksi Pirkanmaalta Lempäälän Urheiluautoilijoita edustava Dalton’s EVK-Team rakentaa vuoden autoja ja sitten he tulevat aina Ylämyllylle kisaamaan.

Virheestä sanktiota
Sunnuntain kisapäivä oli täynnä jännitystä ja välillä myös odotusta.
– Ennen finaalia tehtiin vastalause koskien erään joukkueen yhden auton tekniikkaa. Lopulta vastalauseen tekijä veti kuitenkin vastalauseen pois, joten sitä ei käsitelty, kertoo Jokkis.net:ssä kilpailunjohtajana toiminut Mika Väänänen Joensuun Urheiluautoilijoista.
Tässä vaiheessa iso huhumylly oli kuitenkin lähtenyt jo pyörimään ja suurimmalla osalla kilpailijoista vaikutti olevan tieto, ettei auto ole sääntöjenmukainen. Tämän auton omistaja myös myönsi.
– Ilmeisesti ilmoittautumisvaiheessa oli tapahtunut virhe ja hän oli ilmoittanut autonsa moottoriin liian pienen kuutiotilavuuden. Asia varmistettiin vielä katsastuksen toimesta avaamalla tämän auton moottori, Väänänen kertoo.
Kilpailunjohtajalle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin sulkea kuljettaja kilpailusta pois ja antaa joukkueelle liiga-asetuksen mukainen rangaistus.
Asia käsiteltiin loppuun ennen finaalin alkua, mistä johtui odotus. Tämä aiheutti yleisössä ihmetystä, mutta se kuuluu välillä lajin luonteeseen.
Sunnuntain kovatasoinen finaali oli kuin olikin lopulta täynnä jännitystä. Moni kisaaja kertoi kilpailun jälkeen, että kyseessä oli kovin ja tasaisin EVK-liiga tähän mennessä.
Joensuun Urheiluautoilijoiden Team Veljekset Salo oli lopputuloksissa kolmantena.

 


Info: Jokkis

Jokkis eli jokamiesluokka on harrastajamäärältään Suomen suurin autourheiluluokka. Mukaan ajamaan pääsee jo 15-vuotiaana ja yleiseen luokkaan 18-vuotiaana. Kisaa ajetaan pääasiassa soralla, mutta välillä käydään myös asfaltilta hakemassa vauhtia.
Kilpailukalusto näyttää päällepäin lähinnä paalauskuntoisilta autoilta, mutta kukkiihan se perunakin. Meno radalla on välillä varsin rajun näköistä ja toisia kilpailijoita saatetaan hieman tönäistä kilpailun tiimellyksessä, mikä jättää jälkensä autoihin.
Karun ulkokuoren alle piiloutuu kuitenkin joskus yllättävän tehokasta tekniikkaa: Tämän hetken eräs suosituimmista moottoreista jokkiksessa tuntuu olevan Volvon niin sanottu vinokone, joka tarkoittaa moottorin olevan hieman kallistettu kyljelleen. Tästä alun perin veneen moottoriksi suunnitellusta teholähteestä on tullut jonkin sortin ”de facto” -standardi, mikäli kisoissa aikoo menestyä. Lisäksi Fordin OHC ja Opelin CIH-moottoreita käytetään paljon menestyneissä autoissa.
Kilpa-autojen hintaa on pyritty hillitsemään siten, että se pitää myydä 1 400 eurolla kilpailun jälkeen ostotarjouksen tehneelle. Moni kisoissa menestynyt onkin sanonut, että 1 400 euroa ei riitä voittaja-auton rakentamiseen. Siksi hyvät autot ovat haluttuja ostokohteita kilpailuiden jälkeen. Monesti kilpailun jälkeen auton entinen omistaja yrittää ostaa auton takaisin jopa moninkertaisella summalla, jos oma suojaksi tehty ostolappu ei mene onnekkaasti läpi.

Media

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä