Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Kopla saa varoa lauantaina kolmospuolta

Kauko ”Uti” Sahlman hioi tiistaina taktiikkaansa kantapaikkansa aamuharjoituksissa. Kauko ”Uti” Sahlman hioi tiistaina taktiikkaansa kantapaikkansa aamuharjoituksissa.
Ravintola Mikon aamuvuorosta löytyy kuntoaan hiova pesäpallomies.

–  Nythän myö käytetään ääntä, Kauko ”Uti” Sahlman pohtii lauantaina pelattavaa superpesiksen toista loppuottelua Joensuun Maila–Kouvolan Pallonlyöjät.

–  Siellä on kolme kaveria, jotka mie otan hampaisiin, maaliskuussa 70-vuotissynttäreitään juhlinut Sahlman sanoo ja luettelee Koplan lyöjäjokerin Juha Korhosen, Kiteen ajoiltaan joensuulaisille erityisen tutun Toni Laakson sekä kärkietenijä Tommi Mäentaustan.

–  Korhosen ja Laakson sain joskus kuumenemaan niin, että ne olisivat tulleet päälle, elleivät kaverit olisi hillinneet niitä. Ja Mäentaustahan ei viimeksikään tuonut yhtään juoksua.

Uti tunnetaan Joensuussa niin jalkapallo- kuin pesäpallopiireissäkin.

Mies sanoo olevansa JoMan edeltäjän Karjalan Mailan ensimmäinen juniori kesältä 1958. Mehtimäen katsomossa hän on istunut uskollisesti kautta vuosikymmenten.

Nykyään hän käy katsomassa JoMan harjoituksetkin.

–  Ihan varmasti tulen lauantainakin. Onneksi kävin jo eilen ostamassa lipun!

Onneksi. JoMahan ilmoitti maanantaina, että lauantain ottelu on loppuunmyyty.

–  Ostin lipun aurinkokatsomoon kolmospuolelle. Aina olen istunut siellä, kolmospuolella näkee kokonaisuuden parhaiten. On siellä saatu joskus kaveri irtoamaan pesältäkin palon arvoisesti.

JoMan lukkari Juha Puhtimäki oli kesällä Karjalan Heilin Outona Jäniksenä (videot YouTuben Heilikanavalla 25.7.2018), ja kuvauksen yhteydessä hänen kanssaan puhuttiin myös huuteluista.

Puhtimäki antoi tunnustusta Kiteellä joskus kuulemalleen huudolle.

–  Olin silloin ajanut juuri ravilähdön Imatralla, eikä se mennyt oikein hyvin. Rantakentällä joku huusi kolmospuolelta niin hyvän Imatran epäonnistumiseen liittyvän herjan, että piti oikein kääntyä katsomoon päin ja näyttää peukkua, Puhtimäki naureskeli.

Myös Sahlman muistaa huutaneensa jotain Puhtimäelle, kun mies lukkaroi vielä Hyvinkään paidassa.

–  Puhtimäkihän on muutenkin pelimies, kun mie oon jutellut hänen kanssaan, Uti antaa tunnustusta.

Puhtimäestä päästään viime sunnuntain otteluun Kouvolassa ja ottelun nähneitä paljon puhuttaneisiin mainosaitoihin.

Valtaosa näki tilanteet niin, että Kopla löi kaksi läpijuoksua, JoMa yhden. Koplan lyönnit vain kopsahtivat mainokseen, JoMan lyönnissä oli onnea ja pallo pomppi raoista kunnarin ja kolmen tavallisen lyönnin arvoisesti.

Uti luonnollisesti näkee asian toisin:

–  Puhtimäen lyönnissähän oli yläkierre, joka sai pallon pomppaamaan mainosaidan yli. Opettelisivat Koplankin kaverit lyömään yläkierrettä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä