Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuun seudulle 13 seurakunnan yhtymä?

Siun seurakunta -hankkeen pääneuvottelija Sami Lahtiluoma toteaa loppuraportissaan, että laajan seurakuntayhtymän perustaminen Joensuun seudulla on kannattavaa. Neuvotteluja yhteisestä yhtymästä on käyty 13 seurakunnan kanssa. Mukana ovat olleet nykyisen Joensuun evankelis-luterilaisen seurakuntayhtymän kuusi seurakuntaa eli Eno, Joensuu, Pielisensuu, Pyhäselkä, Rantakylä ja Vaara-Karjala sekä Heinäveden, Kiteen, Kontiolahden, Liperin, Polvijärven, Rääkkylän ja Tohmajärven seurakunnat.

Lahtiluoma esittää, että yhteisestä seurakuntayhtymästä päätetään ennen vuodenvaihdetta. Lahtiluoman esitys on, että yhdistyminen toteutetaan laajentamalla nykyistä yhtymää, ei perustamalla kokonaan uutta yhtymää.

Raportissa korostetaan, että muutoksia olisi odotettavissa muun muassa työntekijöiden työnkuviin, työn tekemisen paikkaan sekä päätöksenteon rakenteisiin.

Raportin aikataulusuunnitelman mukaan seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto pyytää yhtymän seurakuntaneuvostoilta lausunnot laajenemisesta lokakuun loppuun mennessä. Lopullinen päätös yhtymän laajenemisesta on tarkoitus tehdä seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 3.12.2018.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä