Julkaistu 

Markus Viitaniemi on valittu Pohjois-Karjalan pelastusjohtajaksi

Markus Viitaniemi on toiminut pitkään eri tehtävissä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Markus Viitaniemi on toiminut pitkään eri tehtävissä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen uudeksi pelastusjohtajaksi on valittu insinööri (ylempi AMK) Markus Viitaniemi. Valinnasta päätti Siun soten yhtymähallitus tänään 31. elokuuta 2018.

Viitaniemi aloittaa tehtävässä lokakuun alussa. Nykyinen pelastusjohtaja Jorma Parviainen siirtyy vuosilomalle 14. syyskuuta alkaen ja sen jälkeen eläkkeelle 1. tammikuuta 2019 alkaen.

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen pelastusjohtajan virka tuli hakuun huhtikuun lopulla. Tehtävään oli Siun soten tiedotteen mukaan kaksi kelpoisuusehdot täyttävää hakijaa, joista molemmat haastateltiin. Siun soten yhtymähallitus katsoi Viitaniemen olevan työkokemuksensa, haastattelun sekä henkilöarvioinnin perusteella soveltuvin tehtävään. Valinnasta pyydettiin lausunto myös Pelastuslaitoksen johtokunnalta, joka niin ikään puolsi Viitaniemen valintaa.

Markus Viitaniemi on toiminut pitkään eri tehtävissä Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksella. Viitaniemi toimi pelastuslaitoksen valmiuspäällikkönä viime kevääseen saakka, jolloin hän jäi virkavapaalle ja siirtyi johtavaksi asiantuntijaksi sisäministeriön pelastusosastolle.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä