Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Koskikadulle pysäköivät työllistävät poliisia

Koskikadun varrelle pysäköidään yhä asian kieltävistä liikennemerkeistä huolimatta. Poikkeuksena toimii kaksi invapaikkaa Yliopiston Apteekin edustalla. Koskikadun varrelle pysäköidään yhä asian kieltävistä liikennemerkeistä huolimatta. Poikkeuksena toimii kaksi invapaikkaa Yliopiston Apteekin edustalla.
Joensuun keskustan pysäköintisäännöt muuttuivat heinäkuussa siten, että bussiliikenne siirtyi Siltakadulta Koskikadulle, minkä vuoksi kadunvarsipysäköinti on Koskikadulla kokonaan kielletty välillä Rantakatu–Kirkkokatu. Poikkeuksena toimii kaksi Yliopiston Apteekin edustalla olevaa invapaikkaa. Muuten kadunvarret on molemmin puolin varattu busseille.

Muutos ei ole vielä juurtunut kaikkien mieliin, sillä Koskikadulle pysäköidään Joensuun kaupungin pysäköinninvalvonnan toimistonhoitaja Riikka Kukkosen mukaan yhä toistuvasti pysäköinnin kieltävistä liikennemerkeistä huolimatta.

– Bussikuskit ja muutkin henkilöt ovat soitelleet pysäköinninvalvontaan, että bussipysäkit ovat aivan tukossa, koska bussit eivät pääse pysähtymään niille varatuille paikoille. Jos kadunvarressa on henkilöauto tai kaksi, joutuu bussi jättämään ihmiset kadulle, ja ei se voi niinkään toimia, Kukkonen toteaa.

Koskikadun varret on varattu molemminpuolisesti bussien pysähtymistä varten.

– Periaatteessahan pysähtyminenkin on kiellettyä bussipysäkille, mutta toki jos käy jonkun vain esimerkiksi jättämässä kyydistä, lienee se ihan sallittua. Oleskelu ja autossa istuminen ei kuitenkaan ole luvallista, koska bussien on päästävä pysähtymään aina tarvittaessa.

Kukkosen mukaan läheisillä alueilla esimerkiksi Torikadulla ja Kirkkokadulla voi yhä pysäköidä katujen varsille entiseen tapaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä