Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Kuvagalleria: Seinäkiipeilyseinä, tanssisali ja muunneltavat kalusteet – Nepenmäen koulu on uusinta uutta

Kuvagalleria: Seinäkiipeilyseinä, tanssisali ja muunneltavat kalusteet – Nepenmäen koulu on uusinta uutta Hanna-Mari Lappalainen

Noin 550 oppilasta aloittaa kouluvuoden torstaina 9. elokuuta uuden Nepenmäen koulun tiloissa. Koulussa on opetusta aina esiopetuksesta yläkoulun opetukseen saakka.

Noin 70-päisen henkilökunnan työnsarka on jo alkanut Heilin toimittajan vieraillessa koululla tiistaiaamupäivällä.
– Koulun tilat on luovutettu jo kaupungille ja rakennus on viimeistelyä vaille valmis, kertoo Nepenmäen koulun apulaisjohtaja Maija Salo-Vartiainen.

Koulun yhteydessä olevan Nepenmäen uuden kirjaston hyllyjä ja muita yksittäisiä kalusteita ympäri koulua asennettiin vielä tiistaina paikalleen.

– Kirjasto on elokuun loppuun mennessä valmis. Kaikki kirjat ovat uusia ja tilat ovat muutenkin todella nykyaikaiset, esittelee lähikirjastojen informaatikko Katri Pesonen.

Kirjastossa on muun muassa katsomo ja tila suurelle valkokankaalle esitelmiä varten. Sama linja jatkuu myös itse koulun puolella, jossa jokaisessa luokassa on suuret screenit, joita opetuksessa hyödynnetään. Luokkatilat ovat omissa siivissään, ja koulusta löytyvät lisäksi muun muassa tanssisali, seinäkiipeilyseinä ja bänditilat. Tiloja tulee käyttämään myös esimerkiksi liikuntatoimi.

– Meillä on tällainen monitoimikoulu – meillä on todella modernit tilat ja välineet käytössämme, mikä on upeaa sekä oppilaiden että heidän perheidensä kannalta, Maija Salo-Vartiainen kertoo.

Salo-Vartiaisen mukaan suunnittelussa ja rakentamisessa on otettu pedagogiset näkökulmat hyvin huomioon.

– On ollut ilo olla projektissa mukana käyttäjän ominaisuudessa. Rehtoria ja meitä apulaisjohtajia kuultiin koko projektin ajan. Voimme ottaa torstaina oppilaat hyvillä mielin vastaan, Salo-Vartiainen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä