Julkaistu    |  Päivitetty 

Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna

Ukkonen aiheuttaa sähkövikoja vielä viikonloppuna Jarno Artika

Eilen illalla alkaneet ukkoset ovat aiheuttaneet sähkökatkoja koko PKS Sähkönsiirron toimialueella. Salamat ovat rikkoneet muuntamoita ja puita on kaatunut sähkölinjoille. Enimmillään sähköttömänä oli hetkellisesti puolen yön maissa noin 5 000 asiakasta. Aamulla sähköittä oli illan ja yön ukkosten jäljiltä noin 100 asiakasta. Kaikki viat pyritään korjaamaan tämän päivä aikana.

Ukkosten on ennustettu jatkuvan lauantai-iltapäivään asti, joten uusien vikojen syntyminen on todennäköistä. PKS Sähkönsiirto varautuu mahdollisiin vikatilanteisiin ennakkoon varaamalla enemmän viankorjaushenkilöstöä viikonlopulle.

Salamointi voi aiheuttaa hetkellisiä ylijännitteitä pienjänniteverkkoon. Sen aiheuttamilta laitevioilta voi kotona välttyä irrottamalla herkät sähkölaitteet pistorasiasta.

Johdoille kallistuneita puita ei saa mennä poistamaan omin voimin, vaan raivaus ja metsätyöt sähköverkossa ja niiden välittömässä läheisyydessä ovat turvallisuussyistä aina ammattilaisten työtä.  Sähkönjakelua vaarantavista ja linjalle kallistuneista puista voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla PKS:n vikapalveluun 013 2663 900. Vikatilannetta voi seurata myös netistä Katkot-palvelustamme osoitteessa katkot.pks.fi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä