Julkaistu    |  Päivitetty 

Kaupunginorkesterin väliaikaiseksi intendentiksi Mia Huhta – vakituinen virka hakuun elokuussa

Kaupunginorkesterin väliaikainen intendentti Mia Huhta on työskennellyt aiemmin muun muassa sopraanona. Marko Puumalainen Kaupunginorkesterin väliaikainen intendentti Mia Huhta on työskennellyt aiemmin muun muassa sopraanona.

Joensuun kaupunginorkesterin väliaikaiseksi intendentiksi on nimitetty musiikin maisteri Mia Huhta. Hän siirtyy Joensuuhun elokuun puolessa välissä Suomalaisen Kamariorkesterin festivaalin tuotantotiimistä Tammisaaresta. Huhta on aiemmin toiminut oopperalaulajan työn lisäksi muun muassa Joroisten Musiikkipäivien taiteellisena johtajana.

Kaupunginorkesterin intendenttinä vuodesta 2016 toiminut Kristiina Penttinen valittiin vastaavaan toimeen Tampereen Filharmoniaan kesäkuussa. Hän on irtisanoutunut työstään Joensuussa ja aloittanut työnsä Tampereella 1.elokuuta 2018 alkaen.

 Mia Huhta ottaa väliaikaisen tehtävänsä Joensuussa vastaan hyvillä mielin.

– Kun kulttuurijohtaja Sari Kaasinen kysyi, otanko tehtävän vastaan, en epäröinyt hetkeäkään. Olen tästä mahdollisuudesta todella kiitollinen ja odotan innolla hedelmällistä yhteistyötä orkesterin ja yleisön kanssa. Syksystä tulee mahtavan työntäyteinen, Huhta iloitsee.

 Huhta toimii virassa siihen saakka, kun vakituinen intendentti aloittaa tehtävässään. Uuden intendentin haku aloitetaan heti elokuussa ja tehtävään valitun toivotaan ottavan viran vastaan mahdollisimman pian.

 – On tärkeää saada ansiokkaan orkesterimme syyskausi käyntiin ilman notkahduksia, sillä orkesterilla on tulossa hyvin työntäyteinen ja tasokas konserttisyksy. Orkesteri muun muassa tekee esiintymismatkan Petroskoihin sekä toimii suuren, koko perheen Joensuu 170 -juhlakonsertin orkesterina, kulttuurijohtaja Kaasinen sanoo.

Syyskauden alussa hallintohenkilökuntaa on tarkoitus vahvistaa kulttuurijohtaja Kaasisen mukaan myös muilla järjestelyillä.

 – Näin saamme orkesterillemme uusia tuulia myös markkinointiin ja myyntiin, Kaasinen sanoo.

 Joensuun kaupunginorkesteri aloittaa kautensa 13. syyskuuta Carelia-salissa ja sitä ennen orkesteria voi kuulla Joen Yö -festivaalilla perjantaina 24. elokuuta kello 14 ja 16 Carelicumissa. Mukana on musiikkia ja solisteja muun muassa tulevasta vuoden 2019 Figaron häät -oopperatuotannosta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä