Julkaistu 
Aimo Salonen

Laiturilla alkaa loppusuora

Hei, tämähän on minun oma tekstini! Sanna Hukkanen näytti riemastuneena Mari Salmelalle löytöä, jonka hän teki näyttelyaineiston joukosta. Aimo Salonen Hei, tämähän on minun oma tekstini! Sanna Hukkanen näytti riemastuneena Mari Salmelalle löytöä, jonka hän teki näyttelyaineiston joukosta.

Torstaina avautuu jäähyväisnäyttely.


Joensuun vanha asemaravintola eli nykyinen kulttuurikahvila Laituri sulkee lopullisesti ovensa yleisöltä heti sen jälkeen, kun lauantaina 18. elokuuta järjestettävä jäähyväistapahtuma on ohi. Hyvästelyt alkavat torstaina 2. elokuuta avautuvalla näyttelyllä.

– Hei, tämähän on minun korttini, Sanna Hukkanen riemastui tiistaina, kun hän yhdessä Mari Salmelan kanssa selasi ihmisiltä kerättyjä muistoja.

Torstaina avautuvassa näyttelyssä on esillä valokuvia niin nyt sulkeutuvasta rakennuksesta kuin muustakin vanhasta Joensuusta. Lisäksi esillä on piirroksia unelmien asemanseudusta sekä käsin kirjoitettuja muisteluja vanhasta rakennuksesta.

– Kuvien viereen pistämme tekstejä, jotka kertovat kuvan esittämän rakennuksen historiasta. Viereen laitetaan myös tusseja, joilla ihmiset voivat kirjoittaa omia muistojaan, naiset kertovat.

Mari Salmela esittelee kahvilan kalustoa: on kierrätystarvikkeista rakennettu kirjahylly ja on teehylly, joka on joskus ollut kolikkopuhelimen... no – mikä se on: ei puhelinkoppi vaan semmoinen pienempi systeemi, joka oli sisätilassa olleen kolikkopuhelimen ympärillä.

– Minulle on tärkeää, että tiedän esineen historian ja sen, kuka sen on tänne tuonut tai rakentanut, Salmela sanoo.

Laiturin esineet jatkavat elämäänsä jossakin muualla, ja tulevaa elämää varten kulttuurikahvilan väki järjestää kirpputorin jäähyväisjuhlan jälkeisenä viikonloppuna.

Mutta mitä tapahtuu toiminnoille, joita Laiturissa on ollut? Sitä ei tiedä tässä vaiheessa kukaan.

– Olemme etsineet uusia tiloja, mutta niiden löytäminen tämmöiselle konseptille on vaikeaa. Täällähän on ollut sekä kahvila että kulttuuritilaisuuksia, Salmela vastaa.

– Lisäksi meille on tärkeää, että saisimme toimia kulttuurihistoriallisesti merkittävässä talossa. Semmoisten löytäminen alkaa olla Joensuussa vaikeaa, Hukkanen jatkaa.

Jäähyväisbileet ovat siis lauantaina 18. elokuuta. Mihin aikaan ne alkavat?

– Sitä ei ole päätetty vielä. Semmoinen toivomus meillä on, että ihmiset, jotka haluavat esiintyä viimeisenä iltana, ottaisivat meihin yhteyttä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä