Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Eläinkin puhuu, jos sitä kuuntelee

Maiccu Kostiainen matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa. – Minulla oli aikanaan kolme hevosta, mutta työni vuoksi luovuin tilasta ja hevoset muuttivat uuteen kotiin, Kostiainen kertoo. Maiccu Kostiaisen kotialbumi Maiccu Kostiainen matkustelee työnsä puolesta ympäri maailmaa. – Minulla oli aikanaan kolme hevosta, mutta työni vuoksi luovuin tilasta ja hevoset muuttivat uuteen kotiin, Kostiainen kertoo.

Maiccu Kostiaisen mukaan kuka tahansa voi oppia kommunikoimaan eläinten kanssa harjoittamalla omaa intuitiotaan.

Oletko joskus toivonut, että puhuisit koirasi kanssa samaa kieltä, jotta se ymmärtäisi, että toivoisit sen olevan haukkumatta autoja tai vetämättä lenkillä? Eläinkommunikoija Maiccu Kostiaisen mukaan tämä on täysin mahdollista – se vaatii vain oman intuition harjoittamista ja aktivointia.
– Minulle saatetaan soittaa, että koirani vetää narussa, voisitko käskeä sitä lopettamaan. Silloin kysyn, että oletko itse käskenyt sitä lopettamaan, jolloin soittaja tietysti vastaa myöntävästi, Kostiainen kertoo.
– Enhän minä kuitenkaan mitään telepaattisia linjoja pitkin voi tulla kenenkään lemmikin päähän kertomaan, ettei se saa tehdä jotakin. Eläinkommunikointi ei ole oikotie onneen, mutta se auttaa avaamaan sitä, mistä jokin ongelma on saanut alkunsa ja miltä eläimestä tuntuu, Kostiainen selostaa.

Eläin vaistoaa tunteet
Maiccu Kostiainen on itseoppinut eläinkommunikoija: hän löysi kommunikoinnin kaksikymmentä vuotta sitten oman koiransa menetyksen kautta, ja alkoi perehtyä asiaan tarkemmin.
– Siihen aikaan toimin lentokoneasentajana Finnairilla. Yksi asia kuitenkin johti toiseen, tilasin kirjallisuutta, ja vuosien saatossa opiskelin itseni eläinkommunikoijaksi. En siis ole saanut kykyä mitenkään erityisesti, Kostiainen kertoo.
Kostiaisen mukaan eläinkommunikointi on eläinten kanssa viestimistä intuitiivisesti, ja kommunikoinnin voi oppia kuka tahansa. Jokainen kehittää oman tapansa ottaa viestejä vastaan eläimiltä: toiset kuulevat puhetta, toiset näkevät kuvia, kokevat tunteita tai tuntevat fyysisiä tuntemuksia.
– Sinäkin voit jonakin päivänä mennä talliin ja yhtäkkiä huomata, että joku puhuu. Välttämättä et kuitenkaan koskaan opi kuulemaan puhetta, vaan voi olla, että näet viestit visioina. Ihmisillä on kuitenkin tapana muuttaa kaikki sanoiksi, Kostiainen toteaa.
Eläimet vaistoavat ihmisen ajatuksia ja tuntemuksia herkästi, ja tätä hyödyntäen ihminen voi lähettää viestejä eläimelle: jos lemmikki kokee esimerkiksi eroahdistusta ja omistaja on lähdössä kotoa, voi tämä lähettää lemmikilleen mielikuvan siitä, kuinka hän palaa kotiin. Tällöin eläin ymmärtää, että omistaja on tulossa takaisin.
– Me ihmiset olemme kaikki intuitiivisia olentoja. Varsinkin ihmiset, jotka tekevät töitä eläinten parissa esimerkiksi eläinlääkärinä tai maatalouden parissa, ovat yleensä hyvin intuitiivisia. Kyse on tämän intuition kehittämisestä ja avaamisesta, Kostiainen kertoo.

Viestejä edesmenneiltä
Maiccu Kostiainen järjestää erilaisia eläinkommunikointiin liittyviä kursseja ja matkustaa työnsä puolesta ympäri maailmaa. Yksi eläinkommunikoinnin peruskursseista järjestetään Kiihtelysvaaran Chippewa Rangella lauantaina 28. heinäkuuta.
– Kurssilla käydään läpi, mitä eläinkommunikointi on ja millaisilla eri tavoilla sitä voidaan tehdä, minkä jälkeen harjoitellaan kommunikointia käytännössä, Kostiainen kuvaa.
Kostiaisen mukaan paikalle ei tuoda eläimiä, vaan kommunikointia harjoitellaan etänä.
– Päätyöni on etäkommunikointi. Joskus menen myös eläinten luokse, mutta on todella haasteellista lähteä kuljettamaan eläimiä paikasta toiseen, ja jos isossa tilassa olisi useita eläimiä, eivät ne välttämättä tulisi toimeen keskenään.
Peruskurssia edeltävänä iltana 27. heinäkuuta Kostiainen järjestää myös eläinmeedioillan, jossa hän ottaa vastaan viestejä ihmisten edesmenneiltä tai vielä elossa olevilta lemmikeiltä ja tulkitsee niitä yleisölle.
– Meedio tarkoittaa viestin välittäjää. Tapahtuma toimii siten, että ihmiset näyttävät minulle kuvan lemmikistään ja kertovat sen nimen, minkä jälkeen kerron silmät peitettyinä, millaisia ajatuksia, kuvia ja tuntemuksia mieleeni tulee, Kostiainen selostaa.
Kostiaisen mukaan myös edesmenneiden eläinten viestejä voi oppia tulkitsemaan kuka tahansa – se on vain yksi osa eläinkommunikointia.
– Energiahan ei koskaan katoa, se vain muuttaa muotoaan.

Ei lääketiedettä
Eläinkommunikoinnista kiinnostuneen on Kostiaisen mukaan tärkeää ymmärtää, mitä kommunikointi ei ole.
– Se ei ole lääketiedettä eikä sen avulla voida antaa eläimille diagnooseja. En ole myöskään eläinten kouluttaja. Jokainen eläin tulisi kouluttaa sille lajityypilliseen tapaan perinteisiä menetelmiä käyttäen, mutta eläinkommunikoinnin taidosta on siinä apua. Eläinkommunikoijan paras yhteistyökumppani onkin hyvä eläinten kouluttaja, Kostiainen kertoo.
Kostiaisen mukaan kommunikoinnista on hyötyä myös eläinlääkäreille.
– Kursseillani käy paljon eläinlääkäreitä. Taito on heille hyvä apuväline löytämään esimerkiksi oikeita kohtia tai aistimaan sitä, kuinka voimakas eläimen kipu on.
Kommunikointi voi olla Kostiaisen mukaan hyvin erilaista eläinlajista riippuen. Ihmisten kanssa samassa tilassa asuvien eläinten kanssa kommunikointi on esimerkiksi erilaista verrattuna tallissa tai navetassa asuvien eläinten kanssa kommunikointiin.
– Kun puhutaan puolestaan luonnoneläinten kanssa kommunikoinnista, ei niillä ole ihmiselämän kautta tulevia ajatuksia ja rajoituksia. Lemmikkikäärmeellä ja luonnossa elävällä käärmeellä on aivan erilaiset ajatukset ja toiveet, Kostiainen kertoo.
Eläinkommunikoija on usein viimeinen oljenkorsi, johon otetaan yhteyttä, jos lemmikkieläimen kanssa on pattitilanne.
– Ei sen tarvitse aina olla ongelmakaan, vaan halutaan vain tuntea eläimen ajatusmaailmaa. Omien eläinten kanssa se on aina vielä haasteellisempaa, koska oma ajatus ei luota siihen viestiin, joka sieltä tulee. Minä toimin vain tulkkina siinä välissä. Kannattaa katsoa eläimiä hieman toisesta vinkkelistä, niillä voi olla enemmän ajatuksia kuin osaa kuvitellakaan, Kostiainen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä