Julkaistu    |  Päivitetty 
Petra Mustonen

Vain hyppytorni uupuu

Julius ja Josefiina Kauhanen hyppivät mielellään laiturilta veteen. Vesi on heidän mielestään laguunissa erityisen lämmintä. Julius ja Josefiina Kauhanen hyppivät mielellään laiturilta veteen. Vesi on heidän mielestään laguunissa erityisen lämmintä.
Uudistettu Ilosaari on helteisenä iltapäivänä täynnä kesästä nauttivia ihmisiä.

Lämpötila lähenee kolmeakymmentä astetta ja suurin osa ihmisistä näyttäisi ottavan aurinkoa joko rantahiekalla tai uimaratojen vieressä laiturilla. Näin tekevät myös kaverukset Janita Dahlström ja Jenni Kauppinen.

– Tällä viikolla olemme käyneet täällä joka päivä. Yhtenä päivänä tuossa uimaradalla kävi ainakin kolme ihmistä selvästi treenaamassa, mutta muuten siinä lähinnä polskitaan, Dahlström kertoo.

– Parasta täällä on laituri, kun pääsee hyppimään veteen, Kauppinen lisää.

Kaikille laituri ei näytä riittävän: reilun tunnin aikana laguunin sillan kaiteelta hyppii matalaan ja kivikkoiseen veteen nuoria lähes koko ajan, kanssauimareiden varoituksista huolimatta. Osa jopa heittää ilmassa voltin.

Hetken kuluttua sillan alta puikkelehtii laguuniin kaksi kajakkia. Juri Sevrjukov melontaseura Joensuun Kauhojat ry:stä ohjeistaa melontaa ensimmäistä kertaa kokeilevaa Petri Lehikoista.

– Laguuni on turvallinen paikka ensikertalaiselle. Tässä voi harjoitella monenlaisia melontaan liittyviä juttuja, Sevrjukov kertoo.

– Näin aloittelijana kokeilen eskimokäännöksiä mieluummin tässä kuin tuolla virtaavassa vedessä, Lehikoinen myötäilee.

Ilosaaresta löytyy myös lasten leikkipaikka, ja sekin on tänään kovassa käytössä. Hämeenlinnasta lomailemaan tulleet Olavi ja Elina Tölli ovat testanneet jo kaikki leikkitelineet.

– On tämä aika hyvä paikka. Täällä on jänniä laitteita, Olavi arvioi kokemustaan.

Pikkusisko Elina lisää, että erityisesti liukumäki on hauska, koska se ei ole ihan tavallinen.

Myös isä Juhani Tölli on uuteen leikkipaikkaan tyytyväinen.

– Eihän tässä kovin montaa laitetta ole, mutta nämä mitä on, eivät ole niitä samoja, mitä näkee kaikkialla. Kävin tässä pari viikkoa sitten katsastamassa uudet puitteet ja totesin, että tänne tullaan lasten kanssa, Juhani Tölli sanoo.

Uimaan ovat tulleet myös Josefiina ja Julius Kauhanen. Laiturilta veteen hyppiminen on myös heidän mielipuuhaansa laguunissa.

– Vesi on tosi lämmintä, ollaan ekaa kertaa täällä uimassa. Olisi kiva jos tänne tehtäisiin vielä uimahyppytorni. Hyppäisin silloin ainakin viidestä metristä, Julius haaveilee.

Myös Josefiina ilahtuisi hyppytornista. Laguuniin onkin hyppijöitä kaikista mahdollisista rakenteista, joista vaan veteen pystyy jollain tavalla loikkaamaan.

Valitettavasti hyppytornin rakentaminen Ilosaareen on Joensuun kaupungininsinööri Ari Varosen mukaan käytännössä mahdotonta. Asiaa selviteltiin jo vuosia sitten, kun Ilosaaren uudistamista suunniteltiin.

– Vedenpinnan korkeus vaihtelee Ilosaaressa jopa kahden metrin haarukassa. Jos sinne haluaisi turvallisen tornin, pitäisi kohtaa syventää louhimalla kalliota. En uskalla edes arvailla, mitä sellainen maksaisi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä