Julkaistu 

Festarimuisto: Tuntematon yövieras olikin muusikko

Festarimuisto: Tuntematon yövieras olikin muusikko Jarno Artika

Kun olimme Ilosaarirockissa vuosia sitten ja sen illan ohjelma oli loppunut, olimme kävelemässä mieheni kanssa kotiin. Nuori mies tuli meidän luoksemme ja alkoi jutella kanssamme niitä näitä. Samalla kävelimme kotiin päin.

Tämä nuori mies kertoi, että hänellä on majoitus varattuna jossakin päin Joensuuta, mutta hän ei muista osoitetta ja on eksynyt omista porukoistaan. Sanoin miehelle, että hän voi tulla meille yöksi jos sohva kelpaa. Hän tuumasi että hyvin kelpaa ja oli hyvin helpottuneen oloinen.

Saavuimme kotiimme, jossa poikamme ystävineen oli vielä istumassa iltaa. Siinä turisimme tovin heidän kanssaan. Poikamme Sami ystävineen ihmetteli, kuinka toin tuntemattoman meille yöksi, johon vastasin, että tämä mies vaikutti ihan kunnon immeiseltä ja jos oma lapseni olisi vastaavassa tilanteessa, arvostaisin, että joku tarjoaisi hänelle majoituksen.

Siinä jutellessa tämä nuori mies kertoi, että hän on muusikko ja heillä on keikka seuraavana päivänä Ilosaarirockissa – hän oli Lemonatorsin basisti.

Hyvin nukutun yön jälkeen paistoin pizzaa evääksi rinteelle, ja basistillekin maistui pizza-aamiainen. Aamulla hän muistikin osoitteen, jossa majoitus oli varattuna. Naurahdin, että nyt et ole pahasti eksynyt, koska se majoitus oli seuraavassa korttelissa. Sunnuntaina näimme vielä hänet kavereineen Laulurinteellä, kovasti hän kiitteli majoituksesta ja pizzasta. Bändin muut jäsenet ihmettelivät, kuinka otimme tuntemattoman yöksi meille, johon vastasin, että kyllä immeisiä pitää auttaa, ja hänestä näki, että on kunnon immeinen.

Toinen tapaus, joka on jäänyt mieleen, taisi olla Ilosaarirock 1982. Festari oli silloin kesäkuussa ja lunta ja rakeita satoi, kun katsoimme Sleepy Sleepersien keikkaa silloin vielä Ilosaaressa. Lähes kaikki Ilosaarirockit on käyty vuodesta 1977 saakka.

Minna

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä