Julkaistu    |  Päivitetty 
Petra Mustonen

Konsan opinnäytetyöstä syntyi yhä toimiva Boyar

Boyar-yhtyeen laulaja Taavi Kiiskinen ja kosketintoittaja Petra Immonen säveltävät ja sanoittavat yhtyeen kappaleet. Popkadun yhteydessä bändi esiintyy torilavalla. Boyar-yhtyeen laulaja Taavi Kiiskinen ja kosketintoittaja Petra Immonen säveltävät ja sanoittavat yhtyeen kappaleet. Popkadun yhteydessä bändi esiintyy torilavalla.
Boyar-yhtye syntyi alun perin Petra Immosen opinnäytetyöksi Joensuun konservatorioon alkuvuodesta 2015.

– Olin pienestä pitäen tehnyt omia biisejä ja haaveillut bändin perustamisesta. Boyarin perustaminen oli omassa elämässäni tosi iso juttu, Immonen kertoo.

Hän on rock-yhtyeen kosketinsoittaja ja vastaa kappaleiden säveltämisestä ja sanoittamisesta yhdessä yhtyeen laulajan Taavi Kiiskisen kanssa. Basistina toimii Anu Kauppi, rumpalina Mikko Rautiainen ja kitaristina Visa Forsblom, ja ainakin kesän keikoilla trumpettia soittaa Jesse-Joonas Kemppainen, tenorisaksofonia Usva Vahanne ja alttosaksofonia Jaakko Aarola. Kaikki yhtyeen vakituiset jäsenet asuvat nykyisin Kuopiossa.

– Tapasimme täällä Joensuun konservatoriolla, jota ilman tätä bändiä ei olisi syntynyt, Kiiskinen kertoo.

– Itse ainakin koen, että bändin juuret ovat täällä Joensuussa. Vaikka en itse ole alun perin täältä kotoisin, tänne keikalle tullessa tulee sellainen olo, että on tullut kotiin ja on tervetullut, Immonen lisää.

Viime vuoden heinäkuussa yhtye julkaisi kaksi biisiä Spotifyssa.

– Se oli myös iso askel eteenpäin. Viimeisin hieno kokemus oli Kuopion katusoittofestareiden voitto, siellä näki että kyllä tällaiselle vähän erilaisellekin rockille on kuuntelijoita, Petra Immonen iloitsee.

Yhtyeen funkista, soulista ja 70-luvun rockista vaikutteita ottava musiikki on Taavi Kiiskisen mukaan tyyliltään sellaista, että siihen ei törmää radiota kuunnellessa.

– Juuri siksi nämä festarityyppiset tapahtumat, kuten Popkatu, ovat niin tärkeitä. Eihän kukaan meitä löytäisi, jos soittaisimme aina vain pubikeikkoja neljän seinän sisällä, Kiiskinen huomauttaa.

Popkadun lisäksi Boyar esiintyy tänä kesänä Joen Kulttuuritorilla ja Joen Yössä. Immonen toivoo, että jokaisella keikalla olisi joku uusi ihminen, joka innostuisi yhtyeen musiikista ja jatkaisi seuraamista.

– Viime vuonna Joen Kulttuuritorin keikalta saatiin yksi uusi fani, joka on seurannut meitä kaikille Joensuun keikoille. Toivottavasti nähdään myös Popkadulla, se on meille uusi festarialuevaltaus.

Taavi Kiiskinen korostaa, että Joensuun musiikkioppilaitokset ja kaupungin kulttuurielämä ovat pitkään eläneet symbioottisessa suhteessa, jossa molemmat hyötyvät toisistaan.

– Tänne on helppo tulla keikalle, kun tietää että on tuttuja yleisössä. Opiskeluaikana on oppinut tuntemaan keikkapaikat ja oikeat ihmiset, joten keikat järjestyvät helposti.

Popkadullekin yhtye päätyi, kun Petra Immonen otti yhteyttä hänelle ennestään tuttuun tapahtuman järjestäjään.

– Uskon, että musiikkiopetustoiminnalla on elävöittävä merkitys alueen kulttuurielämälle. Siksi onkin sääli, että Karelia-amk ajoi musiikin koulutuksen alas, Immonen harmittelee.

Joensuun konservatorio kuitenkin vielä onneksi näkyy katukuvassa. Joskus pitää vain osata katsoa.

– Se on vähän niin, että vaikutus näkyy, mutta sen syytä ei aina osata paikantaa. Esimerkiksi se meidänkin yhtyeessä näkyvä seikka, että muusikot kohtaavat täällä toisensa, parantaa alueen kulttuuritarjontaa, Kiiskinen huomauttaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä