Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Narikka varattu ensisijaisesti pitkämatkalaisille - ei enää alkoholia säilytykseen

Narikka sijaitsee Ilosaarirockin chill out zonella. Narikka sijaitsee Ilosaarirockin chill out zonella.
Ilosaarirockin chill out zonella sijaitsee perinteiseen tapaan maksullinen narikka, johon festarikävijä jos toinenkin on varmasti tottunut jättämään muiden tavaroiden ohessa myös alkoholijuomia. Tänä vuonna Ilosaarirockin verkkosivujen festivaali-infossa on kuitenkin ilmoitettu, että rajallisen tilan takia narikassa ei voida enää säilöä alkoholijuomia.

– Narikka on tarkoitettu ensisijaisesti pitkämatkalaisille, jotka jättävät isompia tavaroita päiväksi talteen, kertoo Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattunen.

– Valitettavasti emme pysty järjestämään narikkaa kaikille 24 000 ihmiselle, minkä takia on pakko rajoittaa narikkaan jätettäviä tavaroita. Narikkamme on jo nyt huomattavasti isompi kuin muilla suomalaisilla festareilla.

Festareilla on kokeiltu takavuosina myös erillistä viinanarikkaa muille tavaroille tarkoitetun narikan ohessa, mutta Hattusen mukaan se ei ole toimiva ratkaisu.

– Mikään tila tai henkilökunta ei riitä, jos 24  000 ihmistä jättää narikkaan juomapussit, joista käydään pullo kerrallaan juotavaa – eihän ravintolaankaan jätetä narikkaan sixpackia, josta käydään pihalla nauttimassa pullollinen silloin tällöin, Hattunen huomauttaa.

Hattusen mukaan narikoissa ei ole kyse pohjimmiltaan maksamisen nopeudesta, minkä vuoksi maksurannekkeetkaan eivät muuta sitä tosiasiaa, että hyllytila ja henkilökunta loppuvat kesken.

– Chill out zonella saa silti entiseen tapaan nauttia omia juomia. Alue on tarkoitettu siihen, että ennen festarille siirtymistä voi nauttia vielä matkajuomat loppuun rauhassa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä