Julkaistu 
Aimo Salonen

Kihaus: Mukavaa musiikkia ja lämmintä kesäsadetta

Kansanmusiikkijuhlissa lavan edessä osataan tanssia - ja usein osaavimmat tanssijat ovat festivaalin esiintyjiä. Aimo Salonen Kansanmusiikkijuhlissa lavan edessä osataan tanssia - ja usein osaavimmat tanssijat ovat festivaalin esiintyjiä.

Kesäiltaan kuuluu musiikki ja aplodit – ja lämmin vesisade.

– Minä tykkään tästä. Tässä on semmoinen mukava kyläjuhlan tuntu, sanoo portilla talkoovuorossa oleva Miia, kun Karjalan Heili poistuu Kihaus-alueelta noin kello 21.30.

Usi Riikonen oli huhuillut hetkeä aikaisemmin tupasoittoon, missä oli luvassa udmurtialaista musiikkia Marian, Anastasian ja Irinan esittämänä. Liikuntahallissa esiintyivät Mammantytöt ja Tsaijussa aloitteli kello 22 Maria Gasolina.

Kansanmusiikki-ilta Rääkkylässä loppuu ensimmäisenä iltana noin kello 00.30, kun Heilin poistumishetkellä tuvassa esiintynyt udmurtialaistrio päättää Tsaijussa ensimmäisen Kihaus-päivän.

Ja mitä jäi aikaisin poistuneen mieleen?

Railakas puhallinyhtye Bad Ass Brass Band, joka sai Tsaijun tanssivimman yleisön liikkeeseen. Liikuntahallissa esiintynyt saamelaistunnelmainen Vilda.

Ja suomalaisten muusikkojen Pietarissa perustama Pietarin Balalaikat -yhtye, jonka luoman tunnelman Heilin Kihaus-tloimitus kyllä nostaa omaksi suosikikseen: mukavaa venäläis-suomalaista musiikkia, jonka aikana se lämmin vesisade saapui.

Mukava tunnelma. Yleisöä olisi saanut olla enemmänkin. Huomenna on Kihauksessa luvassa kansanmusiikin ohessa muun muassa Paleface. Joensuussa soi Ilovaari.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä