Julkaistu    |  Päivitetty 
Sinimaria Halonen

Ilovaarin lipunmyynti huippua

Kerubin tuottaja Jarno Pitko odottaa itse erityisesti Paula Koivuniemen ja Wigvamin keikkoja. Kerubin tuottaja Jarno Pitko odottaa itse erityisesti Paula Koivuniemen ja Wigvamin keikkoja.
Kerubin järjestettäväksi siirtyneen Ilovaarin lipunmyynti on sujunut vilkkaasti.

– Lippuja menee todella hurjaa vauhtia, nyt olemme myyneet jo 3 000. Hyvän sään suosiessa tulemme myymään tapahtuman loppuun, Kerubin tuottaja Jarno Pitko iloitsee.

Pelkästään ensimmäisiä ennakkolippuja myytiin enemmän kuin kävijöitä oli viime vuonna yhteensä. Tuolloin vielä Ilovaarirock-nimeä kantanut Grand Old Rockersien järjestämä tapahtuma keräsi noin 1 500 hengen kävijäjoukon.

Tänä vuonna paikalle odotetaan vähintään 3 500 kävijää. Kaikkiaan tapahtuman kapasiteetti riittää 4 500 rokkaajaan.

– Aikaisemmin Ilovaarirockiin on myyty vielä portilta parhaimmillaan 500 lippua, ja uskoisin, että tulemme pääsemään samaan, Pitko sanoo.

Iso syy viime vuoden heikkoon osallistujamäärään oli tapahtumapaikka Ilosaaren keskeneräinen remontti.

Nyt Ilosaari on remontin jälkeen ensimmäistä kertaa kokonaisuudessaan festivaalikäytössä. Pitko uskoo, että se lisää tapahtuman menestystä.

– Ilosaari on viimein sen näköinen tapahtumapaikka, kun se on olisi pitänyt olla jo monta kymmentä vuotta. Meillä on todella hieno venue, joka varmasti osaltaan tuo ihmisiä paikan päälle, Pitko sanoo.

Uudistunut tapahtuma-alue näkyy lavajärjestelyissä. Aiemmin niin sanottuna kakkoslavana toimi kelluva laguunilava. Tänä vuonna toinen ulkolavoista nousee Ilosaaren parkkipaikalle ja samalla lavan koko kasvaa. Ulkolavojen soittoajat on limitetetty niin, etteivät kummankaan lavan ohjelmistot kärsi päällekkyyksistä.

Viihtyvyyttä on pyritty lisäämään laajentamalla alueen ruoka- ja juomatarjontaa. Alueelta löytyy muun muassa skumppabaari sekä Karjalaisen retrodrinkkibaari, jossa on tarjolla suosikkidrinkkejä menneiltä vuosikymmeniltä.

Nimen ja alueen lisäksi tapahtuman koko yleisilmettä on päivitetty ja profiilia nostettu.

– Vaikka puhutaan edelleen Ilovaarista, pieni nuorennusleikkaus on ollut. Nyt me näytämme nykyaikaiselta festivaalilta ja meidän puitteemme ovat nykyaikaiset, Pitko sanoo.

Tapahtuma tavoittelee aiempaa suurempaa kävijäjoukkoa, mikä näkyy myös musiikkikattauksessa. Kovien kotimaisten, pitkän linjan rokkareiden joukosta löytyy musiikkia jopa 1980–90-luvuilta. Pitko korostaa, että painotus on silti yhä 1970-luvun rockmusiikissa ja myös GOR:n omia bändejä löytyy.

– Lapsi ei ole mennyt pesuveden mukana. Tapahtumalla on todella pitkät joensuulaiset juuret ja haluamme kunnioittaa niitä. Aivan uusimpaan musiikkiin ei mennä, mutta bändit ovat sellaisia, joita sekä nuoremmat että vanhemmat musadiggarit kuuntelevat, Pitko sanoo.

Lavalle nousevat muun muassa 1960-luvun lopulla perustettu suomiprogen pioneeri Wigvam, iskelmäkuningatar Paula Koivuniemi, Kolmas Nainen, Peer Günt, Francine ja Lapinlahden Linnut. Sisätiloissa viihdyttää mies ja kitara -teeman mukaisesti esimerkiksi Suomen tuotteliaimpiin laulaja-lauluntekijöihin lukeutuva Kari Peitsamo.

Uudistunutta tapahtumaa Pitko suosittelee kaikille rockmusiikin ystäville.

– Ilovaari on koko kansan juhla. Jos rokkia on joskus tullut kuunneltua, sinne vaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä