Julkaistu    |  Päivitetty 
Petra Mustonen

Kellohameet liehumaan vinyylien tahtiin

– Olin talvella lomallani Kolilla laskemassa, kun ravintoloitsijamme Karina Sälting soitti, että nyt tehdään Pekka muuten lavatanssit, Joensuun Teatteriravintolan ravintolapäällikkö Pekka Koivula kertoo.

Teatteriravintolan juhannustanssit järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta Koivula toivoo juhannusaaton tansseista jatkuvaa perinnettä. Talvisin lasiterassilla on pyörähdelty jo historianopiskelijoiden ainejärjestön Varnitsan lavatansseissa. Omia lavatansseja Teatteriravintolassa ei kuitenkaan ole vielä järjestetty.

– Varnitsan tanssit osoittivat, että lavatanssikonsepti toimii hyvin tiloissamme. Niistä on saatu myös hyvää palautetta.

Lavatansseilla pyritään vastaamaan myös asiakkaiden toiveisiin juhannusohjelmasta.

– Muutenhan me olisimme juhannuksena kiinni. Uskon, että juuri juhannusaatto tuo tansseihin oman romanttisen ja iloisen tunnelmansa.

Tanssit alkavat iltayhdeksältä 50-, 60- ja 70-lukujen Suomi-iskelmän tahdissa, ja illan mittaan siirrytään diskon suuntaan.

– Aamu neljään asti on tarkoitus pitää bileet pystyssä, Pekka Koivula kertoo.

Musiikista vastaa DJ Mikko Mattlar, joka tuo mukanaan Helsingistä salkullisen vinyylejä omasta yli 2000 levyä kattavasta kokoelmastaan.

– Kerroimme tanssien teeman ja kuvailimme tavoittelemaamme tunnelmaa, minkä pohjalta Mattlar sitten on valinnut sopivan musiikin.

Koivula kuvailee tavoiteltavaa tunnelmaa maalaisromanttiseksi kantakaupunkijuhannukseksi. Hän toivoo näkevänsä liehuvia kellohameita ja rentoja ihmisiä.

– Haluamme tarjota vähän erilaiset juhlat niille, jotka viettävät juhannuksen täällä kaupungissa. Jo nyt ihmisiä on tullut nykäisemään hihasta ja sanomaan, että kiva kun järjestätte tällaista.

Tanssiminen tapahtuu lasiterassilla, ja musiikin on tarkoitus kuulua myös ulkoterassille. Terassille tuodaan myös grilli, jossa paistuu simppeliä käsin syötävää juhannusruokaa.

– Toivoisin, että tänne tulisi myös sellaisia ihmisiä, joille lavatanssigenre ei entuudestaan ole kovin tuttu. Ei siis tarvitse osata mitään lavatanssietikettiä, hyvä tunnelma on tärkeintä, Pekka Koivula maalailee.

Itsekään hän ei käy kovin paljoa lavatansseissa. Inspiraatiota hän on hakenut mediasta.

– Mutta kyllä minun nyt kesän aikana on tarkoitus käydä ihan kunnon lavatansseissakin. Tulevina vuosina voimme sitten ennestään kehittää juhannustansseja kokemusten pohjalta, Koivula pohtii.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä