Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Musiikki soi myös Rantapuistossa

Venla Mutanen (vasemmalla) ja Annemari Heinonen iloitsevat viime vuoden Popkadun tuomista palkinnoista, jotka innostavat kehittämään festivaalia edelleen. Venla Mutanen (vasemmalla) ja Annemari Heinonen iloitsevat viime vuoden Popkadun tuomista palkinnoista, jotka innostavat kehittämään festivaalia edelleen.

Palkittu Popkatu näki toriremontin mahdollisuutena uusiutumiseen.


Toriremontti pakotti vuosi sitten kaupunkifestivaali Popkadun miettimään uusia kuvioita, ja vuosi sitten ne kuviot osoittautuivat onnistuneiksi: palkintoja napsahteli niin Pohjois-Karjalan taidetoimikunnalta kuin Joensuun kaupunkikeskustayhdistykseltäkin.

Tänä vuonna uudistumista on jatkettu.

– Budjetti ja esiintyjämäärät ovat samat, mutta olemme tiivistäneet festivaalin nelipäiväiseksi eli viimeinen päivä on nyt perjantai, Popkatu ry:n varapuheenjohtaja ja Rytmipuiston vastaava Venla Mutanen sekä Alanko katutähdeksi -kilpailun tuottaja Annemari Heinonen kertovat.


Uusia paikkoja

Klubit ovat pysyneet samoina, mutta muutoksia on tullut katutähtikilpailun ja Rytmipuiston sekä Lastenpopin paikkoihin.

– Lastenpop ja Rytmipuisto ovat nyt Rantapuistossa Teatteriravintolan ja Suvantosillan välisellä alueella, Mutanen kertoo.

Alanko katutähdeksi -kilpailu puolestaan siirtyy kävelykadun pohjoispäästä eteläpäähän Kekäleen ja Citymarketin väliselle alueelle.

– Siinä on enemmän tilaa kuin vuosi sitten ahtaaksi todetussa pohjoispäässä. Nyt saamme alueen molempiin päihin esiintymispisteet ja tilaa myös myyntikojuille, Heinonen perustelee.


Löytöjä

Noin sata esiintyjää tarjoaa mahdollisuuden löytöihin. Niin Mutanen kuin Heinonenkin mainitsevat omiksi viime kesän löydöikseen Ursus Factoryn.

– Mie vain kävelin perjantaina tuonne sisäpihalle ja siellä oli Ursus Factory, josta en ollut ikinä kuullutkaan. Se oli heittämällä viime kesän paras keikka, ja tänä kesänä se on Ilosaarirockissa, Heinonen muistelee.

Heinonen heittää tärpiksi myös tanssimisen pimeässä huoneessa

– Popkadulla on matala kynnys kokeilla erilaisia asioita. Voi mennä minne vaan uusien asioiden keskelle.


Sanataidettakin

Suurimpien yleisöryntäysten aiheuttajiksi voi ennakoida perinteistä Jaakko Teppo -iltaa, joka tänä vuonna on keskiviikkona, sekä torstai-illan Teatteriravintolassa päättävää Jarkko Martikaisen keikkaa.

Teatteriravintolan torstai-illan aloittaa Indians, viime vuoden katutähtikilpailun voittaja.

Venla Mutanen kertoo, että tänä vuonna Popkatu panostaa sanataiteeseen.

– Runokaraoke jatkuu, ja torstaina Teatteriravintolan klubilla on uutuutena Lyytin avaama ja Susu Reitun vetämä Sanataidepop, joka on avoin kaikille, jotka haluavat esitellä omaa sanataidettaan.


Popkatu eri puolilla Joensuuta tiistaista perjantaihin 10.–13. heinäkuuta.

 

Juttua on päivitetty maanantaina 18.6.2018 kello 14.30, jolloin Sanataidepopin vetäjän nimi on korjattu.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä