Julkaistu 
Aimo Salonen

Välvouhka yhdistää eri tekijöitä

Kuinka sujuvasti sukkula suihkaa? Katso video! Hanna-Mari Lappalainen Kuinka sujuvasti sukkula suihkaa? Katso video!

Intohimoinen yrittäjäjänis huomauttaa, että raha on lyhytkestoinen motivaattori.


Linnunlahden uimarannan hiekkapalloiluista jänis siirtyy Taitokortteliin. YouTuben Heilikanavalta ja Heilin Facebookista löytyy video, jossa jänis kutoo.

Kuka hän on? Keskiviikkona 20. kesäkuuta julkistetaan video, jossa jänis paljastaa kasvonsa. Elokuvalippujen arvonnassa ovat mukana he, jotka siihen mennessä ovat lähettäneet oikean vastauksen.


1) Outo Jänis, tittelisi voisi kuulemma olla välvouhka. Miksi?
– Se kuvastaa tapaani toimia. Joissakin tilanteissa tarve ei kohtaa tekijäänsä tai ratkaisua. Työni sekä harrastusteni kautta syntyneestä laajasta verkostosta yleensä osaajat löytyvät. Välvouhka kirjoo kasaan erilaisia työryhmiä, joista syntyy uudenlaisia avauksia.

2) Mikä sai 23-vuotisen vakituisen työsuhteen jälkeen niin sanotusti hyppäämään tyhjän päälle?
– Halu päästä työskentelemään erilaisissa työyhteisöissä ja sivutoimisena yrittäjänä. Olin saanut työskennellä koulutuskuntayhtymässä 23 vuotta mielenkiintoisissa ja monipuolisissa työtehtävissä, mutta kyllä se ruoho alkoi siellä aidan toisella puolella vihertää entistä enemmän.
– Ratkaisua vauhditti irtisanominen, joka oli iso ja mullistava kokemus työorientoituneessa elämässäni. Päätin tutkailla vaihtoehtoja työllistymiseen.
– Ensin hyppy tyhjyyteen tietysti pelotti aivan valtavasti. Pelon vastapainona olivat toiveeni ja unelmani tulevasta.
– Irtisanomisen jälkeen sain määräaikaisen tyon, ja kun sen päättyminen lähestyi, minulta udeltiin lukemattomia kertoja työnhakuprosessistani. Siinä vaiheessa olin jo päässyt suurimman pelon yli ja odotin vain hengähdystaukoa. Niin ne asiat vaan loksahtelevat paikalleen, ja nyt näyttää sille, että syksyllä aloitan uudenlaisissa työtehtävissä.

3) Kannustat nuoria yrittäjyyteen. Onko se vienyt sinut itsesikin mennessään?
– Kämmentä myöten se on sitä kohti menossa. Sivutoimisena yrittäjänä olen toiminut nyt muutaman vuoden, ja vaikka euromäärät eivät päätä huimaa, se on kokemuksena sellainen, jota en vaihtaisi koskaan pois.
– Pkky:ssä valmensin nuoria yrittäjäntaimia rakentamaan pop up -kauppoja ja olin mukana heidän osuuskuntansa perustamisessa. Olen oppinut heiltä paljon rohkeutta, oman työn arvostusta ja sitä, kuinka omiin unelmiin ja haaveisiin pitää uskoa.

4) Olet sanonut, että yrittäjyys ei ole leipätyö vaan intohimo. Voiko himo myös sokeuttaa?
– Ei voi sokeutua. Yrittäminen käy raskaaksi, jos oman toimialan kehittäminen tai yhteiskunnalliset muutokset eivät kiinnosta. Raha on hyvin lyhytkestoinen motivaattori, joten itse sisältö ja tekeminen on oltava kaiken ydin. Parhaimmillaan siitä kehittyy ajan kanssa tekijälleen toimeentulo.

5) Mikä on sopiva määrä intohimoa?
– Minulle annettiin syntymässä kauhalla intohimoa ja innokkuutta, kärsivällisyyttä sitä vastoin pikkulusikalla. Tuo onkin vaatinut elämässä tasapainottelun opettelua.
– Meitä kaikkia eri intohimoisuusasteella olevia tekijöitä tarvitaan. Ehkä sopiva määrä intohimoa on, kun jokaisella on elämässä jotain, mikä tuottaa sopivasti haastetta ja ponnistelua, positiivisia kokemuksia ja oppimista sekä hetkellistä ajantajun menetystä.

6) Mikä on tämän kesän mottosi?
Se on ”hartiat alas, hengitä ja luota”. Tämä puolen vuoden hengähdystauko on pysäyttänyt näkemään kaikkea ympärillä olevaa hyvää ja luottamaan siihen klassiseen ”asiat järjestyvät” -hokemaan.


Arvauksia jäniksen henkilöllisyydestä voi lähettää keskiviikkoon 20. kesäkuuta saakka osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä