Julkaistu    |  Päivitetty 
Petra Mustonen

Draamaa ja tutustumista kesäleireillä

Lilja Ikonen (oik.) pääsi leirillä pelaamaan suosikkipeliään biljardia kaverinsa Emma Bindelin (vas.) kanssa. Vastuuohjaaja Jasmin Ryynäsen (kesk.) mielestä myös vapaa-aika on leirillä tärkeää, jotta lapset saavat rauhassa tutustua ja jutustella. Lilja Ikonen (oik.) pääsi leirillä pelaamaan suosikkipeliään biljardia kaverinsa Emma Bindelin (vas.) kanssa. Vastuuohjaaja Jasmin Ryynäsen (kesk.) mielestä myös vapaa-aika on leirillä tärkeää, jotta lapset saavat rauhassa tutustua ja jutustella.
Rantakylän nuorisotalo Bobossa kävi viikolla iloinen vilske, kun Teatteriyhdistys Rankidsin sekä Joensuun koulutus- ja nuorisopalveluiden yhdessä järjestämä lasten päiväleiri tutustutti lapsia toisiinsa ja vedenalaiseen maailmaan, joka oli tämänkertaisen leirin teema. Leirin aikana on ratkaistu mysteeriä: Joku on roskannut veden ja varastanut kalojen helmen, mutta kuka? Ratkaisu selviää leirin viimeisenä päivänä Utran saarille suuntautuvalla retkellä.

– Täällä on ollut tosi kivaa. Me tehtiin sellaisia akvaarioita. Käsityöt ja askartelu on ollut kaikkein parasta, leireilemään tullut Lilja Ikonen kertoo innoissaan.

Myös tulevilla leireillä ohjelma on järjestetty määrätyn teeman ympärille.

– Erilaisissa pajoissa puuhataan draaman, tanssin, liikunnan ja kädentaitojen parissa, leirin vastuuohjaaja Jasmin Ryynänen kertoo.

Tulevalla viikolla neljäpäiväisen päiväleirin teema on Maailma täynnä tarinoita. Keskustassa pidettävällä leirillä tutustutaan erilaisiin satuihin ja satuhahmoihin ja vieraillaan Pohjois-Karjalan museo Hilman lastenkirjanäyttelyssä Aikansa kuvia ja klassikoita.

– Tarkoituksena on kannustaa lapsia tarttumaan rohkeasti kirjoihin myös vapaa-ajalla. Ylipäätään haluamme tarjota lapsille kivaa kesälomatekemistä, Ryynänen selittää.

Juhannusviikolla järjestetään leirit sekä keskustassa että Karhunmäessä. Keskustan Myyttinen matka -leirillä tutustutaan Hilman samannimiseen valokuvanäyttelyyn. Lapset pääsevät myös tekemään kalliomaalauksia ja retkeilemään ja leikkimään lähimetsissä.

– Draama ja taide kulkevat kaikilla leireillä koko ajan mukana. Samalla harjoitellaan kieli- ja vuorovaikutustaitoja sekä kerätään rohkeutta tutustua uusiin ihmisiin, leirien toinen vastuuohjaaja Anniina Kaari kertoo.

Karhunmäen leiri taas on liitetty Karhunmäen koulun ensi vuoden musikaaliprojektiin. Taikapuutarha -leirillä muun muassa rakennellaan musikaaliin lavasteita.

– Moni leiriläinen tulee koululta, joten he pääsevät ehkä puuhastelemaan saman projektin parissa myöhemminkin.

Leirien tarkoituksena on myös tutustuttaa toisiinsa eri kielisiä ja eri kulttuuritaustoista tulevia lapsia.

– Tavoitteena on, että kaikki saisivat täällä vähintään yhden uuden kaverin, jonka kanssa voisi olla tekemisissä myös jatkossa. Eikä tälläkään leirillä ole kukaan jäänyt yksin, se on hienoa, Anniina Kaari iloitsee.

Myös Jasmin Ryynäsen mielestä tämän viikon leirillä on vallinnut hyvä meininki ja kaikki ovat osallistuneet tekemiseen.

– Draama on sellaista, että se imaisee mukaansa nekin, jotka sitä ensin karsastavat. Samalla heittäytymiskyky kehittyy.

Leireilemään tulleen Emma Bindelin mielestä juuri draama on ollut tähän mennessä kaikkein hauskinta.

– Me leikittiin sellaisia pelejä, missä sai leikisti näytellä. Se oli tosi kivaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä