Julkaistu 

Maanantaina pääsee tutustumaan uuteen toriparkkiin

Maanantaina pääsee tutustumaan uuteen toriparkkiin Aimo Salonen

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan rakentaman toriparkin harjannostajaisia vietetään maanantaina 11. kesäkuuta kello 14. Samana päivänä kaupunkilaisilla on mahdollisuus tutustua kohteeseen kello 16–18. Toriparkin kaiken kansan harjakaisissa tarjoillaan nopeimmille 500 annosta hernekeittoa ja 1 000 kuppia kahvia munkin kera Laasonen Duon tahdittamana. Toriparkkiin pääsee tutustumaan 250 henkilöä kerrallaan, joten kaikkien aiheesta kiinnostuneiden ei kannata ajoittaa tuloaan juuri kello 16:een, ja pieneen odotteluun on PKO:n mukaan syytä varautua.

Toriparkin rakentaminen on edennyt aikataulun mukaisesti, ja se valmistuu syyskuun aikana. Toriparkkiin tulee yhteensä noin 400 autopaikkaa. Sisäänajo tapahtuu Koski- ja Torikadun kulmauksesta. Toriparkissa on yhteensä neljä uloskäyntiä, joista kolmessa on myös hissi. Hissilliset uloskäynnit sijaitsevat Koski- ja Torikadun kulmauksessa, Koskikadun puolella keskellä Toriparkkia sekä Silta- ja Torikadun kulmauksessa. Portaat nousevat näiden lisäksi myös torilavalle.

Toriparkkiin tulee noin 50 lämmitystolppaa, neljä sähköautojen latauspistettä sekä invapaikat hissien läheisyyteen. Sähköautojen latauspisteitä on mahdollisuus lisätä myöhemmin.

Pysäköinti hoidetaan EuroPark Autopay -järjestelmän avulla, eli pysäköintiaika ja -maksu määräytyvät saapuvien autojen rekisterinumeroiden perusteella. Vastaava järjestelmä on käytössä Joensuun Sokoksessa.

Toriparkista on mahdollisuus vuokrata paikka pitempiaikaista tarvetta varten, sekä lunastaa niin sanottuja velvoitepaikkoja. Nimettyjä paikkoja halliin ei invapaikkoja lukuun ottamatta ole tulossa. Toriparkki on avoinna 24/7.

Toriparkki-investoinnin arvo on noin 13,5 miljoonaa euroa, jonka työllisyysvaikutus paikallisille ammattilaisille on 229,5 henkilötyövuotta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä