Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Edessä oivallusten kesä

Toimitusjohtajat Asko Piiparinen (vasemmalla) ja Tomi Kaksonen ovat ottaneet JoMan kolmen runkosarjapelin verran tuntumaa stadioniin, jonka ensimmäiseen suurtapahtumaan on aikaa vajaa kuukausi. Toimitusjohtajat Asko Piiparinen (vasemmalla) ja Tomi Kaksonen ovat ottaneet JoMan kolmen runkosarjapelin verran tuntumaa stadioniin, jonka ensimmäiseen suurtapahtumaan on aikaa vajaa kuukausi.
Suomen kesä näyttää kasvonsa sopivasti juuri hetkellä, kun kaksi toimitusjohtajaa saapuu Kerubi stadionille eli Suomen hienoimmalle pesäpallopyhätölle haastateltavaksi.

Tuuli yltyy ja alkaa sataa. Nyt on katokselle käyttöä.

–  Onhan tämä raju muutos viikonlopun säähän, Joensuun Mailan toimitusjohtaja Tomi Kaksonen huomauttaa.

Vielä sunnuntaina JoMan ja Vimpelin kärkiottelua saattoi seurata mukavasti aurinkokatsomostakin.

Maanantaina tekee mieli pääkatsomon suojaan.

Mutta millaisia mahdollisuuksia tämä muuten avaa Joensuun kesään? Kerubin toimitusjohtaja Asko Piiparinen aloittaa pesäpallosta:

–  Tunnen monia, jotka eivät aikaisemmin ole käyneet JoMan peleissä, mutta jotka nyt ovat käyneet tutustumassa uuteen stadioniin.

Elokuussa on luvassa sitten Vesa-Matti Loirin konsertti. Miten tämä toimii konserttipaikkana?

–  Uskon, että vallan mainiosti. Tänne pitää vain saada juuri semmoisia artisteja, jotka sopivat tämmöiseen paikkaan, Piiparinen pohtii.

Piiparinen sanoo odottavansa innostuneena Loirin konserttia.

–  Olemme yrittäneet saada häntä jo aikaisemmin, mutta vasta nyt natsasi. Hän on artisti, joka ei heitä koko vuonna kuin pari keikkaa, ja nyt me saimme hänet tänne.

Piiparinen uskoo, että Mehtimän stadion tarjoaa oikeat olosuhteet juuri sille jengille, jota Loiri kiinnostaa.

–  Täällä on palvelut kunnossa, ja tänne saa 2  500 istumapaikkaa. Tämä on tällä hetkellä ainoa paikka Joensuussa, jossa saa ulkoilmakonserttiin näin paljon istumapaikkoja, Piiparinen pohtii.

Ensi kesääkin on mietitty.

–  Olemme olleet alustavasti yhteyksissä joihinkin artisteihin, mutta vielä ollaan alkutekijöissä, eikä mitään ole sovittu.

Koska stadion on rakennettu ennen kaikkea pesäpalloa varten, ei vapaita iltoja konserteille mahdun kovin monta yhteen kesään. Piiparinen miettii, että kyseeseen voi tulla ehkä 1–2 isoa konserttia.

–  Tätähän voi käyttää vaikka mihin  –  vaikka jonkin kiertävän teatterin esityksiin tai yksityistilaisuuksiin. Saa nähdä, miten hyvin me itse osaamme tätä myydä, Tomi Kaksonen pohtii.

Toimitusjohtajakaksikon puheissa vilahtaa ajatus, että stadionin kaikkia mahdollisuuksia ei edes vielä ole hoksattu. Takana on vasta kolme pesäpallo-otelua ja edessä kesä, joka tuo kokemuksia ja oivalluksia.

–  Olemme esimerkiksi satsanneet äänentoistoon, mutta ensimmäisten pelien aikana olemme säätäneet sitä niin, että se saataisiin kuulumaan tasaisesti katsomon joka osaan, Kaksonen miettii.

Lipunmyyntiä on ensimmäisissä peleissä jouduttu hiomaan sujuvammaksi, ja stadionalue tarjoaa uusia mahdollisuuksia myös kioskipalveluihin. Kuusi VIP-aitiota ja pääkatsomossa oleva sporttibaari nostavat jo nyt stadionin maan huipulle.

Stadionia ajetaan sisään JoMan runkosarjaotteluissa, ja ensimmäinen suuri tapahtuma on kesä-heinäkuun vaihteessa, kun Itä–Länsi-arvo-ottelu tuo Joensuuhuin tuhansia pesäpalloihmisiä.

–  Iso juttu siitä tulee. Stadionilla on itse päätapahtuma ja tuonne käteni osoittamaan suuntaan rakentuu tapahtumatori, Kaksonen sanoo ja viittaa paikkaan, jossa koneet liikkuvat ja työt edistyvät.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä