Julkaistu    |  Päivitetty 

Uudistettu Botania avataan perjantaina

Uudistettu Botania avataan perjantaina Juha Inkinen

Tapahtumapuutarha Botania avataan perjantaina 1. kesäkuuta kello 12. Botania uudistettiin huhti–toukokuun aikana, ja kuusi viikkoa kestäneessä remontissa muun muassa Botanian sisä- ja ulkotiloja on muokattu uuteen uskoon ja Café Botanian tarjonta on uudistettu kokonaan.

Tämän vuoden maaliskuussa Botanian kasvitieteellisen puutarhan kiinteistön omistus siirtyi Suomen yliopistokiinteistöiltä Joensuun Botania Oy:lle. Yhtiössä vaikuttavat kolme pohjoiskarjalaista yrittäjää, valotaitelija Kari Kola, monialayrittäjä Teemu Purmonen ja kirjanpitoyrittäjä Markku Pesonen.

Remontin myötä myös monet Botanian kävijöille tutut asiat ovat kuitenkin säilyneet ennallaan, kuten laaja kahdentuhannen kasvin kokoelma ja kultatöyhtökakadu Juuso. Avajaisviikolla Juuso tapaa myös paikan uudet asukit, kaksi kilpikonnaa.

– Töitä on tehty. Ja paljon. Ilman huippuammattilaisia ja talkoolaisia tämä olisi ollut huomattavasti haasteellisempaa, toiminnanjohtaja Kaisa Hirvonen summaa viime viikkoja.

Botanian kehitys ei kuitenkaan pääty remontin valmistumiseen, vaan tarkoituksena on luoda puitteet esimerkiksi ulkoilmakonserteille, yritysfoorumeille ja kansainvälisille taidetapahtumille sekä luoda monipuolinen oppimisympäristö luonnontieteille, Botanialta kerrotaan. Tulevaisuudessa Botaniasta on tarkoitus kehittää jopa yksi pohjoisen Euroopan vetovoimaisimmista tapahtumapuutarhoista ja matkailukohteista.

– Tässä vaiheessa keskitytään siihen, miten kävijät reagoivat tiloihin ja tehdään suunnitelmia asiakkaiden mukaan. Paikan nostaminen alueelliseksi ylpeyden aiheeksi vaatii paljon yhdessä tekemistä, Hirvonen kommentoi tulevaisuuden suunnitelmia.

Botanian avajaispäivänä perjantaina sata ensimmäistä kävijää saavat ilmaisen sisäänpääsyn puutarhaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä