Julkaistu    |  Päivitetty 
Arttu Laakkonen

Jo viides Parafest

Joensuun Parafest on löytänyt paikkansa valtakunnallisestikin.

Viidettä kertaa Joensuussa järjestettävä Parafest alkaa olla tunnettu kautta maan. ”Viesti on mennyt jopa kehä 3:n sisäpuolelle”, kuten Joensuun Parafestyhdistys ry:n puheenjohtaja Arto Pippuri ilmaisee – yhteydenottoja esiintyjäehdokkailta on tullut tiuhaan.

– Ryhmiä on tulossa hyvin. Ainut ongelma meinaa aina olla se perinteinen, eli raha, sanoo Pippuri.

– Opetus- ja kulttuuriministeriö on kuitenkin tukenut meitä alusta lähtien, samoin esimerkiksi Joensuun kaupunki, S.A. Tervon säätiö sekä Honkalampisäätiö. Ja yhdistyksen korvausten lisäksi ryhmät ovat onnistuneet hankkimaan rahoitusta myös omista lähteistään.

Parafest levittäytyy elokuun puolivälissä jälleen liki koko kaupunkikeskustaan, Taidemuseolta torin kautta kaupunginteatterille saakka.

Esityksiä on luvassa tanssin, teatterin, musiikin ja kuvataiteiden alalta. Ja tänä vuonna myös stand up-komiikan: kaupunginteatterin suurelle näyttämölle saapuu englantilaissyntyinen kuulovammainen Gavin Lilley. Viittomakielinen esitys tulkataan yleisölle.

Stand upin lisäksi suurella näyttämöllä nähdään näkövammaisten teatteriesitys ”tanssi mun kanssa”, jonka yhteydessä yleisölle tarjotaan tilaisuus tutustua kuvailutulkkaukseen kuulokkeiden kautta esityksen aikana.

Tunnetuimpia nimiä esiintyjälistalla ovat kenties kehitysvammaisista koostuvan rap-yhtye Resispossen solisti Kalle Havumäki sekä yhdessä kehitysvammaisista koostuvan Resonaari Group -bändin kanssa esiintyvä Pepe Willberg.

Paikallistakin tarjontaa tietenkin on. Kokonaisuudessaan ohjelma löytyy yhdistyksen verkkosivuilta.

Parafestin aikana järjestetään myös kaksi seminaaria kirjaston Muikku-salissa. Torstain otsikko on ”kulttuuri ja erilaisuus”, perjantaina ”seksuaalikasvatus nyt”.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä