Julkaistu 
Aimo Salonen

Rokkiin uudella tavalla kiertyvin askelin

Kaupungininsinööri Ari Varonen poseeraa paikassa, joka näyttää vuoden kuluttua jo toisenlaiselta. Aimo Salonen Kaupungininsinööri Ari Varonen poseeraa paikassa, joka näyttää vuoden kuluttua jo toisenlaiselta.

Kahvilan tarve korostuu, kun Laituri poistuu asema-alueelta.


Asemanseudun muutos alkaa liikennejärjestelyillä.

– Ilosaarirockin aikaan kun rokkilaiset tulevat kaupunkiin, tuossa pitäisi olla jo valmis kiertoliittymä, kaupungininsinööri Ari Varonen lausui maanantaina ja viittasi Itärannan ja Siltakadun risteykseen, missä liikennevalot vielä ohjasivat kulkijoita.

Tällä viikolla valot poistuvat ja kulkua alkaa ohjata väliaikainen kiertoliittymä, jonka paikka vaihtuu rakentamisen edistyessä. Toinen kiertoliittymä valmistuu Itärannan ja Vanhanraitin risteykseen.

– Sehän on ollut aika vaarallinen, kun pyöräilijät ovat tulla suihauttaneet ylhäältä alas. Kun siihen tulee kiertoliittymä, kaikki pääsevät yhtä hyvin tai huonosti ja kevyt liikenne muuttuu turvallisemmaksi, Varonen ennakoi.


Pysäköintitalo vaikuttaa moneen

Kun joensuulaiset maanantainaamuna menivät valojen kautta töihinsä ja kouluihinsa, kaupungininsinööri Varonen jutteli kulttuurikahvila Laiturin portaiden vieressä. Vuoden kuluttua tähän aikaan Laituria ei enää ole, eikä ole myöskään sen vieressä olevaa puurakennusta eikä nykyistä Matkahuollon rakennusta.

Keväällä 2019 alkaa Asemakaaren, uuden liikenneväylän, rakentaminen sekä puistojen parannus, ja vuonna 2020 pitäisi valmistua pysäköintitalon, jonka valmistuminen vaikuttaa monien asioiden eteenpäin nytkähtämiseen.

– Pysäköintitalo tehdään joka tapauksessa, tekeepä valtio sitten omien ratkaisujensa kanssa mitä tahansa, Varonen pohti.


Valtion päätöstä odotetaan

Jos koko suunnitelma joskus toteutuu, on asemanseudulle kohonnut kerrostaloja, katujärjestelyt muuttuneet, kadun ja raiteiden yli ilmestynyt katettuja kulkuväyliä, hotelli laajentunut ja saanut kylkeensä kylpylän ja Sirkkalanpuistokin on yhdistetty sillalla Niskasaareen.

Kaupunki on aloittanut omat työnsä, joiden valmistuminen mahdollistaa Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle omien hankkeidensa käynnistämisen.

Mutta mitä tekee valtio ja milloin? Ratapihan peruskorjaus maksaa 82 miljoonaa euroa, eikä kukaan tunnu tietävän, milloin päätöksiä sen rahoittamisesta tulee.

– Koko tälle asialle olisi elintärkeää, että valtio saisi aikaan linjakkaan ratkaisun, joka palvelisi pitkälle tulevaisuuteen, Varonen pohtii.

– Nyt kun valtion ratkaisusta ei ole tietoa, joudumme tekemään tilapäisiä ratkaisuja ja ratapiha on matkustajaliikenteen kannalta kaikkea muuta kuin esteetön ja toimiva.

 

Gallup: Mitä toimintoja haluaisit jatkossa asemaravintolaan?

Niko Hyytiäinen, Joensuu:
– Voisikohan siihen tulla joku kahvila, kun tuo Laituri häviää. Olen tykännyt tästä tällaisena, ja harmi on, kun nämä rakennukset tästä aiotaan purkaa. Pikkuisen ahtaalta vaikuttaa, kun tähän tulee iso keskittymä, parkkitalo ja paljon asuinrakennuksia.

Juha Keinänen, Kajaani:
– Tuommoiseen sopisivat palvelut, esimerkiksi kahvilatoiminnot tai jotain lipunmyyntiä. Junaa odottaessa olisi mukava syödä jotain.

Anneli Piirainen, Tammisaari:
– Lipunmyyntiä aina toivoo vaikka ne osaakin netin kautta ostaa. Kahvila jos tuosta häviää, niin semmoisen sinne varmaan toivoisi ja myyntiä, matkalukemista ja tämmöistä pientä. Juuri mietin, että menisinkö ostamaan juotavaa ennen junaan menoa.

Pekka Hyttinen, Joensuu:
– Kahvilatoimintaa voisi tulla herraihme jos tuo Laituri häviää tästä pois. Haikein mielin seuraan muutosta, kun pikkupojasta lähtien olen vuodesta 1955 höyryveturilla Helsinkiin mennyt, mutta kyllähän nykyaika vaatii muutosta. On tämä aika epäsiistiä, mutta harmittaa näiden vanhojen puurakennusten häviäminen. Sen verran olen historian ystävä.


Kommentti: Lipunmyyntiä kaivataan asemalle nettiaikanakin

Paljon on vielä kysymyksiä auki.
Minne esimerkiksi muuttaa kulttuurikahvila Laituri? Olemassaolonsa aikana yhteisö on osoittanut oman merkityksensä Joensuun elämän monipuolistajana.

Ja mitä tulee suojeltuun asemaravintolaan sitten, kun matkustajien odotustilat ovat siirtyneet kahden vuoden kuluttua  valmistuvaan pysäköintitaloon?

Niin Heilin maanantaiaamuna gallupiinsa saamat neljä vastaajaa kuin pari muutakin ihmistä totesivat, että kahvilahan siellä pitäisi olla – erityisesti nyt, kun Laituri väistyy.

Ja junalippuja pitäisi saada vaikka rakennukseen tulevasta R-kioskista. Kas kun se lippu vain on kätevä ostaa asema-alueelta, vaikka nettiaika ja itsepalvelu ovatkin niin helppoja ja kivoja juttuja.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä