Julkaistu 
Aimo Salonen

Uskalla rakastua!

Kun keväinen mahla virtaa, nousee jäniskin puuhun. Aimo Salonen Kun keväinen mahla virtaa, nousee jäniskin puuhun.

Kun riittävän komea nuori mies 23 vuotta sitten pyysi, Outo Jänis hurjistui laskemaan Tahkon rinteen alas yhteisellä pulkalla.


Jänis on tähän saakka tehnyt isoja loikkia niin maantieteellisesti kuin tekemisissäänkin, mutta nyt hän pysyttelee kasvien parissa, kun Botanian takapihalla mallattu kuusen istuttaminen vaihtuu Kukkolan puutarhassa kasvavan visakoivun tutkimiseen.

YouTuben Heilikanavalla ja Heilin Facebookissa on video, jolla jänis tutkailee mahlan virtaamista.

Ken on hän?

Keskiviikkona 23. toukokuuta julkistetaan video, jolla jänis paljastaa kasvonsa. Elokuvalippujen arvonnassa ovat mukana he, jotka siihen mennessä ovat lähettäneet oikean vastauksen.

 

1) Outo Jänis, mikä on parasta juuri tässä vuodenajassa?
– Aurinko, valosta ja lämmöstä heräävä luonto ja lupaus kesästä. Olen sataprosenttinen kesäihminen, joten toivon kesästä oikein pitkää  ja kuumaa.

2) Joko pohjoispohjalainen uskaltaa mennä tekemään karjalanpiirakoita Joensuun torille?
– Pohjalaiseen luonteeseeni kuuluu ripaus kansalaisrohkeutta, joten kyllä uskallan.

3) Tunnustit taannoin olevasi koukussa Twitteriin. Mitä aiot twiitata tästä jänishommasta?
– Kyllähän video tulee ehdottomasti jakaa omillekin seuraajille. On ehkä sen verran hölmön näköistä meininkiä, että toivon ilahduttavani sillä seuraajiani.

4) Sinut tunnetaan heittäytyjänä, mutta Kukkolan hevosella ratsastamisesta kieltäydyit. Onko se muka rasittavampaa kuin 11,5 päivän kävely Portugalista Santiago de Compostelaan?
– Tyttöni on ratsastanut ja touhunnut yli 15 vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti hevosten parissa. Kun riittävästi äitinä on hoivannut katkenneita raajoja ja pyykännyt haisevia tallivaatteita, on oma suhde hevosteluun kehittynyt vähemmän romanttiselle puolelle. Olen onneksi löytänyt muita enemmän itseni näköisiä haasteita. Vaellus Santioagoon oli yksi sellainen.

5) Mikä on hurjinta, mihin olet heittäytynyt?
– 23 vuotta sitten komea nuori mies suostutteli minut laskemaan kanssaan pulkalla Tahkon hissirinteen. Se oli menoa ensi mäestä, ja samaa myötäistä on jatkunut nyt jo onnellisesti kolmatta kymmentä vuotta. Kannattaa uskaltaa rakastua, ja tulla rakastetuksi.

6) Edustat järjestöä, jolta kysellään kaikenlaista kotiin liittyvää. Kohta otetaan taas juhlakuvia, missä nuoret ihmiset katsovat kameraan ja tulevaisuuteen kotipihojensa vihreyden keskellä. Millä boolilla virittäisit heidät juhlaposeeraukseen?
– Juhlaan kuuluu hyvä kuohuviini, joten tarjoaisin mieluummin sitä boolin sijasta. Eli hyvää kuoharia, muistaen myös alkoholittoman vaihtoehdon, ja reilusti tuoreita marjoja ja hedelmiä myös tarjolle kyytipojaksi.


Arvauksia jäniksen henkilöllisyydestä voi laittaa osoitteeseen 23. toukokuuta saakka osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä