Julkaistu 

Jokipojat aloittaa yhteistyön HIFK:n kanssa

Jokipojat aloittaa yhteistyön HIFK:n kanssa Jouni Turunen

Jokipojat on solminut seurayhteistyösopimuksen Liigassa pelaavan HIFK:n kanssa. Yhteistyössä keskitytään pelaajien pitkäjänteiseen kehittämiseen lyhyiden pelikomennusten sijaan.

Jokipojille keskeinen asia yhteistyössä on sen sisältö. Farmijoukkueeksi ryhtyminen ei ole seuralle vaihtoehto, ja HIFK:n näkemykset yhteistyöstä osuivat yhteen Jokipoikien kanssa.

– Jokipojat on käynyt keskusteluja liigaseurojen kanssa aiemminkin, mutta yhteistyö olisi näissä tapauksissa ollut enemmän tai vähemmän farmityyppistä, mikä ei kuulu seuramme toimintakulttuuriin. Kun HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen otti talvella yhteyttä, yhteinen sävel löytyi oikeastaan heti, sanoo Jokipoikien taustayhtiön Mehtimäki Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Immonen.

– Olemme tietysti iloisia, että HIFK oli kiinnostunut juuri meistä. Sopimuksemme on muodoltaan toistaiseksi voimassa oleva, ja meidän pitää pystyä tarjoamaan HIFK:n pelaajille sellainen toimintaympäristö, jossa heidän pelaajansa kehittyvät liigapelaajiksi. Tämä tuo meille positiivista painetta, joka heijastuu kaikkeen tekemiseen kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Yhteistyön keskiössä ovat pelaajat, jotka lähtökohtaisesti pelaavat koko kauden Jokipojissa. Lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluu, että HIFK tarjoaa ensisijaisesti nimenomaan Jokipojille niitä pelaajia, jotka pelituntumaa tarvitsevat. Jokipojat ratkaisee tilanteen mukaan, ottaako se kyseisen pelaajan rosteriinsa. Seurayhteistyötä on tarkoitus kehittää pitkällä tähtäimellä, molempia hyödyttävällä tavalla.

– Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, ja jatkuu niin kauan kuin kumpikin osapuoli kokee sen hyödylliseksi. Tavoitteena on tehdä pitkäjänteistä ja pitkäkestoista yhteistyötä, ja samalla kehittää omaa toimintaa tätä kautta, Immonen päättää.

Myös HIFK on toteutuneesta seurayhteistyösopimuksesta mielissään.
– Meille on tärkeää pystyä tarjoamaan pelaajillemme kattava kehityspolku, jota pitkin lahjakkaat ja ahkerat nuoret pystyvät kiirehtimättä kehittymään heille sopivissa rooleissa liigatason pelaajiksi. Kokonainen kausi Mestiksessä on monelle pelaajalle oikea askel A-nuorten jälkeen ennen liigapelejä. Tavoitteena on, että 2–3 meidän sopimuspelaajaamme kiekkoilee ensi kauden Jokipojissa, sanoo IFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

 

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä