Julkaistu 
Aimo Salonen

Liikennevalot poistuvat tällä viikolla

Nämä valot vaihtuvat ihan kohta työaikaiseen kiertoliittymään. Aimo Salonen Nämä valot vaihtuvat ihan kohta työaikaiseen kiertoliittymään.

Asemanseutu muuttuu ja jo Ilosaarirockiin tulijoille avautuu uudenlainen näkymä. Mutta mitä löytyy jatkossa asemarakennuksesta?


Valtio ei ole omista ratapihasuunnitelmistaan tiedottanut, mutta Joensuun kaupunki on aloittanut omat työnsä asemanseudulla.

– Jo tämä kesä muuttaa näkymiä täysin. Tällä viikolla häviävät nuo liikennevalot pois, kaupungininsinööri Ari Varonen totesi maanantaiaamuna ja viittasi Itärannan ja Siltakadun risteykseen.

Kun valot häviävät, paikalle tulee töiden aikainen kiertoliittymä, jonka paikka vaihtelee töiden edistyessä.

– Ilosaarirockin aikaan kun rokkilaiset tulevat kaupunkiin, tuossa pitäisi olla valmis kiertoliittymä, Varonen pohti.

Nyt tehdään liikennejärjestelyjä. Talvi huilataan ja keväällä jatketaan. Sitä ennen nykyinen kahvila Laituri, sen vieressä oleva puurakennus ja myös Matkahuollon nykyinen rakennus ovat hävinneet.

Suojeltu asemarakennus jää, mutta mitä toimintoja joensuulaiset ja kaupungissa piipahtavat matkalaiset sinne haluavat? Heili teki maanantaiaamuna gallupin, joka julkaistaan keskiviikkona jaettavassa paperisessa Karjalan Heilissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä