Julkaistu 

Nyt älä tee avotulta!

Onko tämä avotulta? Kivillä tuo näkyy olevan eristetty, mutta lieneekö estetty myös se, että tuli ei pääse etenemään maapohjan kautta. Ritva Melentjeva Onko tämä avotulta? Kivillä tuo näkyy olevan eristetty, mutta lieneekö estetty myös se, että tuli ei pääse etenemään maapohjan kautta.

Hallitusti saa grillata, kunhan ei kokkaile tuulessa helposti kaatuvalla grillillä.
 

Avotulen teko Pohjois-Karjalassa kiellettiin perjantaina, ja paloviranomaisen tämän hetken päätöksen mukaan kielto kestää maanantaihin 14. toukokuuta kello 12:een saakka.

Palopäällikkö Lari Parkkisen mukaan maastopalojen syttymisvaara on ilmeinen, ja siksi avotulen tekemisestä maastoon tulee pidättäytyä.

– Ilmatieteen laitos ei ole antanut varsinaista metsäpalovaroitusta, mutta ruohikkopalojen vaara on maakunnan alueella suuri. Metsäpalovaroituksen aikana avotulen teko on aina kielletty, Parkkinen kertoo tiedotteessaan.

Pelastuslain tarkoittamaksi avotuleksi ei katsota maapohjasta eristettyjä grillejä eikä tiilistä tai kiviaineksesta valmistettuja tulisijoja eikä vastaavia laitteita, joista tuli ei voi päästä leviämään maapohjan kautta tai kipinöinnin vuoksi

Kertakäyttögrillit sen sijaan tulkitaan avotuleksi samoin kuin kevytrakenteisten, suoraan maapohjalle asetettavien ja helposti tuulessa kaatuvien grillien ja muidenkin vastaavien tulisijojen käyttö.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä