Julkaistu    |  Päivitetty 

Taas pyöräillään taiteen pariin

Taidepyöräilyn avajaiset ovat lauantaina Onnin pihalla. Taidepyöräilyn avajaiset ovat lauantaina Onnin pihalla.
Valtakunnallisesti palkittu Taidepyöräily kierrättää taas lauantaina ja sunnuntaina joensuulaisia tutustumassa kaupungin taidekohteisiin ja taiteilijoihin.

Mukana on 17 kohdetta kuuden kilometrin säteellä Joensuun keskustasta. Tapahtuma tarjoaa yleisölle tänä vuonna uusia taidepisteitä suunnistettavaksi. Useissa kohteissa taiteilijat ovat itse esittelemässä työtään.

Myös viime vuonna mukana olleissa kohteissa on tarjolla tuoretta ohjelmaa. Kohteista löytyy esimerkiksi kaiken ikäisille sopivia työpajoja.

Taidepyöräily polkaistaan käyntiin avajaisilla Joensuun taidemuseo Onnin pihalla lauantaina 12. toukokuuta kello 11. Avajaisissa nähdään sirkustaiteilija Miika Nuutisen pyöräteemainen jongleerausshow.

Taidekohteet ovat auki yleisölle molempina päivinä kello 11–16. Yleisö pääsee suunnistamaan niihin tapahtumaa varten tehdyn kartan avulla. Jokainen voikin suunnitella oman reittinsä ja lähteä retkeilemään taidekohteisiin yksin, ystävien tai perheen pienempien kanssa. Pisteisiin on tapahtumaan osallistuvilla vapaa pääsy. Kohteisiin ja ohjelmaan voi tutustua ennakkoon tapahtuman verkkosivuilla osoitteessa http://www.taidepyoraily.fi.

Taidepyöräily järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2017. Maaliskuussa se palkittiin vuoden 2017 toiseksi parhaana pyöräilytekona Pyöräilykuntien verkoston ja Suomi Pyöräilee -hankkeen järjestämässä kisassa.

Pyöräilyn järjestää kulttuuriyhdistys Woutila ry yhdessä tapahtumassa mukana olevien taidekohteiden kanssa. Woutilan yhteistyökumppani on Taiteen edistämiskeskuksen Joensuun toimipiste.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä